Bandırma Devlet Hastanesi'nde yenilikler.

Bandırma Devlet Hastanesi

Sigarayı bıraktırma ve alerji testi.



........................................................................................ÖÖnder BALIKÇI

Bandırma Devlet Hastanesi'nde vatandaşa yönelik yeni sağlık hizmetleri birbirini izliyor.
Başhekim Yalçın Düker'in verdiği bilgiye göre, hastanede sigarayı bıraktırma servisi ile alerji testi servisi de ilgi görüyor.

Düker, her iki servise de vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Her iki servisin de başında bulunan Gögüs Hastalıkları Uzmanı Ethem Karpuz, Bandırma'nın rutubetli havası nedeniyle alerjik hastalıkların fazla olduğuna dikkati çekerken, şunları söyledi:


Bandırma'nın rutubetli havası içinde ev tozu içindeki akarlar, yani mikro organizmalar, alerjik astım ve alerjik nezleye neden oluyor. Bu nedenle yıllardır, alerji testi için Bandırmalılar, Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gidiyordu. Şimdi, hastanemizde yaklaşık üç ay önce kurduğumuz alerji testi servisinde bu hizmet başarıyla veriliyor. Bunun yanı sıra, sigarayı bıraktırma polikliniğimize de her gün, 15 civarında vatandaşımız başvuruyor.
Bu vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 80'ine, ikna yoluyla sigarayı bıraktırıyoruz. Sigaranın, insan sağlığına zararlarını artık belirtmeye gerek yok. Bu servise vatandaşlarımız, randevu almadan da, 182 numaralı Merkezi Hastane Randevu Sistemi(MHRS) aracılığıyla randevu alınarak da gelebilirler.” Karpuz, ülke düzeyinde sigarayı bırakma oranının ortalama yüzde 15 iken, Bandırma'da bu oranın  ortalama yüzde 20 olduğunu sözlerine ekledi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı