Bandırma Devlet Hastanesi'nde yeni yapılanma

Bandırma Devlet Hastanesi

Yöneticiliğe Serdar Yazıcı, Başhekimliğe Yahya Kemal Çalışkan atandı





Bandırma Devlet Hastanesi'nin yönetimi kökten değişti.


02 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Teşkilât Yapısını Düzenleyen 663 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname(KHK)”ile Sağlık Bakanlığı'nın icracı olmaktan çıkarılıp, düzenleyici ve denetleyici bakanlık durumuna getirilerek, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın alt yapısını tamamlama çalışmaları sürüyor.

Buna paralel olarak Bandırma Devlet Hastanesi'nde de yeni yapılanma gerçekleştirildi. Başhekim Yalçın Düker ve Başhemşire Tahire Kızıler, görevlerinden alındı.

Yeni yapılanmaya paralel olarak hastanenin yöneticiliğine Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Serdar Yazıcı, Başhekimliğe ise Balıkesir Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı, 10 yıllık doktor, Gönenli Yahya Kemal Çalışkan atandı.

Hastanenin, Başhekim Yardımcılığı görevini, Manyas Devlet Hastanesi Başhekimi Özgür Pekel üstlenirken, Mâli İşlerden Sorumlu Müdürlüğe, Bandırma Diş ve Ağız Hastalıkları Hastanesi Sorumlu Hekimi Hüseyin Ağız, Mâli İşlerden Sorumlu Müdür Yardımcılığına, hastanenin doktorlarından Celâl Bulut getirildi.

37 yıldan bu yana aralıksız olarak Bandırma Devlet Hastanesi'nde baş hemşire olarak görevini sürdüren Tahire Kızıler'in yerine, bu görevin ismi Tedavi Hizmetleri Müdürlüğü olarak değiştirilerek, hastane hemşirelerinden Fatma Çalışkan getirildi.

Bandırma Devlet Hastanesi'nin yöneticiliği görevini üstlenen, 22 yıllık doktor Serdar Yazıcı, hastanenin fiziksel kapasite açısından çok iyi konumda bulunduğunu vurgularken, Hastanemizdeki hizmetlerin çıtasını daha da yukarıya çekmek istiyoruz. Elimizde sihirli değnek yok. Başta değerli doktorlarımız olmak üzere tüm Bandırma'nın da katkılarıyla hastanemizin hizmetlerinin artması amacıyla çaba harcayacağız” dedi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli