Bandırma e-scooter cenneti olacak

Bandırma e-scooter cenneti olacak

Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı, UKOME koordinasyon merkezi tarafından ihale edilen pratik ulaşım aracı e-scooter lerin ilk etabı 100 adeti Bandırma'ya geldi.

Pratik ulaşım aracı e-scooter'lerin ulaşım dünyamız ile tanışması ardından özellikle Büyükşehir Ulaşım daire başkanlıkları yapılan fizibilite sonrası kent nüfusunda 8 kişiye bir e-scooter düştüğü varsayılarak başlattığı ihaleler kapış kapış gidiyor.

Balıkesir Büyükşehir Toplu Taşıma (UKOME) tarafından açılan ihale sonucu önceki hafta Bandırma'da hizmete sokulan 70  e-scooter'e 30 ilave yapılarak bu sayı 100'e çıkartıldı. İhaleyi alan yüklenici firma yetkilisi yaptığı açıklamada Bandırma'nın nüfusunun 200 bin olarak hesaplandığını buna göre kentte işlev görecek e-scooter sayısının 1000 ile sınırlandırıldığını söyledi.

e-scooter işletmecisi Bandırma'da olması gereken sayının zaman içinde tamamlanacağını, ancak yaz sezonu öncesi Erdek'e de 30 e-scooter cenneti koymayı planladıklarını söyledi.

e-scooter ler nasıl çalışıyor…

Her hangi bir direkte bağlı olarak bırakılan e-scooter'i almak isteyen binici kredi kartını e-scooter'in direksiyon üzerinde bulunan Karekod'a okutuyor. Bağı çözülen e-scooter'in ücret tarifesi 30 saniye sonra işleme başlıyor ve her bir dakika için kartınızdan 2 tl alıyor.

Örneğin 15 dk. bir yol kat ettiğinizde kartınızdan 30 tl. e-scooter'in Karekod'u ile kurumun kasasına eklenmiş oluyor.

Peki, e-scooter'in kullanımı nasıl sonlandırılacak.

e-scooter'in ile gitmek istediğiniz her neresi ise vardığınız noktada aracın bağını bir direğe bağladığınız taktirdi ücretlendirme otomatik olarak kesiliyor. Bu durum özellikle gençlerde varmak istedikleri noktaya bir an önce ulaşarak zaman kaybı ile maliyetin düşürülmek istenmesi haklı olarak süratli kullanıma neden oluyor.

Sessiz olan e-scooter'lerin süratli kullanımı doğal olarak yaya kaldırımları ve trafik'e kapalı yollarda rahat yürümek isteyen vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor. Yaşanan bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına İstanbul Belediyesi Ulaşım daire Başkanlığı kentte faaliyet gösteren e-scooter'lerin süratini düşürdü.

 



ismail eren
27.02.2023 11:57:18
bandırma trafiğinde kurallar, motosikletlere geçmiyor scoterlara geçmiyor taksilere geçmiyor vay biz sürücülerin haline

Musa Yalçın
28.02.2023 02:47:00
Kesinlikle acilen durdurulup kaldırılması gerekli trafik bilgisi bile olmayan çoluk çocuklar trafiğe çıkıyor kontrol edilemez bir hal almadan acilen kaldırılmalı acilen

OSMAN VATANDAŞ
28.02.2023 15:38:44
Bandırmada en tehlikeli araçlar sarı taksiler sürekli korna çalıyorlar ve asla sinyal vermezler.

OSMAN VATANDAŞ
28.02.2023 15:38:44
Bandırmada en tehlikeli araçlar sarı taksiler sürekli korna çalıyorlar ve asla sinyal vermezler.

Anahtar Kelimeler: Bandırma -scooter cenneti olacak
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı