Bandırma, “Eski Askeriye” etrafında tek yumruk!

Bandırma, “Eski Askeriye” etrafında tek yumruk!

Konut projesi yapılmak üzere bugün büyükşehir meclisine getirilen Askeri Çamlık için, Bandırma tek yürek oldu.

Bandırma’da, Ayyıldız Mahallesi sınırları içinde, “Eski Askeriye” olarak bilinen alanın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak imara açılmasına tepkiler sürüyor. Bu bağlamda, Belediye nikah salonunda geniş çaplı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, başkan yardımcısı Ozan Onur, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, AKP ve MHP dışındaki partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar ve kalabalık bir topluluk katıldı.

SELİM PANÇ KONUŞUYOR

Toplantıda ilk konuşmayı CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu çeşit rant projelerine karşı olduklarını vurgulayan Panç, şunları söyledi:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edincik merasından sonra şimdi de eski askeriye olarak bilinen yeşil alana çökmeye çalışıyor. Büyükşehir’in, 8 yıldan beri Bandırma’ya çakılmış tek çivisi yok. Büyükşehir Belediyesi, büyük borca soktuğu bütçesini, Bandırma’nın mallarını satarak kurtarmaya çalışıyor. Bu mallar Bandırmalıların, bizlerin, çocuklarımızındır. Böyle emrivakilerle Bandırma’ya hiçbir projeyi kabul ettiremezsiniz. Burası Bandırma için yaşam alanı olmalıdır. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a sesleniyoruz. Bandırma’ya tek fidan bile dikmeden, bu bölgedeki ağaçları keserek imara açmak kimsenin haddi değildir. Bu projeden geri dönün. Bandırma’nın istemediği bu projeyi geri çekin. Eğer bu projenin oylanmasında sırasında oy kullanacak olan meclis üyelerine, ‘Bu doğa katliamına onay vermeyin’, Yücel Yılmaz’ın ihtirasına ortak olmayın, bu olaya kendi isminizi kurban etmeyin.”

NECMİ SERT KONUŞUYOR

İYİ Parti Bandırma İlçe Başkanı Necmi Sert, söz konusu bölgenin rantiyeciler için değil,  kamu yararına kullanılmasından yana olduklarını vurgulayarak, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu rant projesine şiddetle karşıyız. Bu bölge vatandaşlar için park olarak kullanılmalı ve adı da ‘Şehitler Parkı’ olmalıdır” dedi.

TOLGA TOSUN KONUŞUYOR

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Eski Askeriye” olarak bilinen bu bölgenin, Bandırma’nın elinde kalan üç yeşil alandan biri durumunda bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Livatya, sahil bandı ve başlattığımız Malta Deresi projesinden sonra bu eski askeri bölge elimizde kalan kısıtlı yeşil alanlardan biri. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, 2014 yılından beri Bandırma’ya hiçbir katkısı olmadığı gibi Bandırma’nın mülklerini ele geçirme isteği de hiç bitmedi. Bu askeri bölgede 13 tescilli tarihi bina var. Denize bakan bu bölgede yetişmiş ağaçlar bulunuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz’dan üç yıl önce sahil bandımızı istedik, verecekleri sözüne rağmen vermedi. Oysa Yücel Yılmaz, göreve geldiğinde, ‘Balıkesir’i, ortak akılla, şiir gibi yöneteceğiz’ demişti. Şimdi de eski askeri bölgeyi almaya çalışıyorlar. Buraya yapılacak yatırım projelerinden elde edecekleri geliri, Bandırma’ya harcayacaklarmış. Yani bu yatırımı yapmasanız, Bandırma’ya hizmet getirmeyecek misiniz? Konuyla ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı arayarak, ‘203 dönümlük bu alanın kullanım ve planlama hakkı sizde olabilir. Ancak bu konuda Bandırma’nın görüşünü almadan hareket edemezsiniz. Bu alan Bandırmalılarındır’ dedim ama sonuç alamadım. Bu arada belediyemizin İmar Komisyonu’nu toplayarak, durumu değerlendirdik. Komisyonumuz, Büyükşehir Belediyesi’nin buraya yapmayı planladığı yatırımın hiçbir ayrıntısı hakkında bilgi verilmediğini belirterek, bu projenin Bandırma yararı olmayacağı konusunda rapor verdi. Biz, rant için değil, halk için proje istiyoruz. Eğer bu proje Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilirse hemen yargı sürecini başlatacağız.”

 “Eski Askeriye” bölgesinin Bandırma’nın bir değeri olduğunun altını çizen Tosun, şunları aktardı:

“Bandırma’ya yeni yeşil alanlar kazandırmaya çalışıyoruz. Şimdi 103 dönümlük Malta Deresi projesine başladık. Daha önceden kişi başına 1.80 metre kare olan yeşil alan oranını 2.55 metre kareye yükselttik. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 8 yıldan beri Bandırma’ya hiçbir hizmet ve yatırım getirmediği gibi Bandırma’nın 1/5 binlik planlarını bile yapmadı. Bandırma, böyle yönetilmeyi hak etmiyor.”

Tosun’un ardından CHP Bandırma Belediye Meclis Üyesi, İmar Komisyonu Başkanı, kent plancısı Yalçın Cömert de açıklamalarda bulundu. ÖNDER BALIKÇI



No name
20.07.2022 03:09:34
Ya şu balıkesir ne boş şehir ya. Şehir deme bin şahit lazım, köy desek daha iyi. Bandırma, Edremit gibi illeri oşmasa kendi kendini ayakta tutamayacak bir şehir. Akp nin kazanmasından belli zaten boş bir şehir ve insanlara sahip olduğu. :)

Recep lafçí
20.07.2022 12:55:21
Tabiki CHP zihniyeti ne yaparız nede yaptırırız bırakında TOKİ vatandaşa uygun konut uretsin bandırma mutayitlerine vatandaşı ezdirmeyin

Sebahattin Erdogan
20.07.2022 13:34:51
Livatya yok ediliyor, niye seslerini cikarip tek yumruk olmadilar acaba??? Bir de livatya projesi olmalarina ragmen, o zaman livatya projesi oy almak icin soylenmis yalanmiydi???

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı