Bandırma Galatasaray futbol okulunun İstanbul etkinliği.

Bandırma Galatasaray futbol okulunun İstanbul etkinliği.

Genç Aslanlar İstanbul etkinliğinde Galatasaray Nef stadyumunu gezip, Türkiye’nin en büyük spor müzesini görüp, sinema salonunda sarı-kırmızılı aslanların tarihi anları yaşayacaklar.

Bandırma Galatasaray futbol okulu İstanbul etkinliği ile  Bandırmalı Genç Aslanları Galatasaray Nef Stadyumunu ve müze turu ile Galatasaraylı olmanın ayrıcalığını yaşatmayı planlıyor.

Bandırmalı genç aslanlar İstanbul programı ile UEFA kupasını kazanan ve halen başarılarına devam eden Galatasaray’ın hem Nef stadını ve spor müzesini ziyaret edip Galatasaraylı olmanın ayrıcalığını yaşayacaklar.

Bandırma Galatasaray futbol okulu İstanbul programına ilgi şimdiden yoğun, konuya ilişkin açıklamada bulunan Galatasaray futbol okulu yetkilileri gezinin en az bir yetişkin nezaretinde genç aslanların tura katılabileceğini açıkladı.

Galatasaraylıların İstanbul turu için 0 (533) 9188905 Numaralı telefondan bilgi alabilecekler.  Gezinin ikinci bölümünde ise katılımcılar dünyanın en büyük akvaryumlarından biri olan Emaarsqura AVM’yi ziyaret edecekler.

Bandırmalı Genç Aslanlar Galatasaray Nef Stadyumunun Her Köşesini Gezip 2400 m2 büyüklüğündeki Türkiye’nin en Büyük Spor Müzesini Gezip Sinema Salonunda Tarihi Anları Yaşayacaklar.  Türkiye’nin en büyük stadına sahip olan Galatasaray’ın stat turu, en üst tribün katından başlayacak. En çok merak edilen ve izleyicilerin kesinlikle girmesinin yasak olduğu basın ve yayın odası da tur programı arasında, ayrıca, canlı yayının yapıldığı noktadan stadın tamamının görülüyor olması, ayrı bir heyecan olacak. Buradan, localara ve diğer bölümlere doğru hareket edilecek, çim sahaya çıkılması yasak bu nedenle, yedek kulübelerinin olduğu bölümden çim sahanın gezilmesine müsaade edilecek. En çok merak edilen diğer bir yer de, Galatasaray takımının soyunma odalarını görecek ve koridor boyunca Galatasaray’a atfedilen sözler, şarkılar ve birtakım posterler eşlik edecek.

Galatasaray müzesinde en çok göze çarpan hususun kupalar olduğu açık. Ancak yeni müzede bir şey daha dikkati çekiyor. Bal mumu heykelleri… Gerçek insan suretinden ayırt edilmesi oldukça zor bir sanatı ifade eden bal mumu ile yapılan futbolcu heykelleri, en çok ilgi çekenler arasında.

Galatasaray ile isimi özdeşleşen futbolculardan, yöneticilere kadar çeşitli isimlerin bal mumu heykelleri ile arzu ettiğiniz kadar hatıra fotoğrafı çektirmeniz mümkün. 2000 yılında dünyanın en iyi takımı olma unvanını kazanan, Türk futbolunu birçok global arenada temsil etme şansı yakalayan,  Müzenin içerisindeki madalya ve kupaların toplam adedi, şimdilik 771 kadar. En başköşede ise, UEFA’dan kazanılan kupa yer alıyor. Burası için ayrı bir bölüm hazırlanmış ve o dönemin efsane kadrosunun tüm bilgilerine, o dönemki maçların hikâyelerine ulaşılması mümkün. Final gecesini yeniden yaşatacak şekilde hazırlanan sergi de ilginizi çekecek. Müzede, efsaneler arasına giren Metin Oktay’ın balmumu en çok beğenilenler arasında. Ayrıca, Baba lakaplı Gündüz Kılıç da balmumu heykeli yapılan Galatasaray’ın efsane teknik adamlarından biri. Ayrıca sinema salonunda tarihi anları izleyebilecekler.

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı