Bandırma Hastanesi’nde 115 uzman doktor var.

Bandırma Hastanesi’nde 115 uzman doktor var.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bir tempoda çalışıyor. Hastanenin Başhekimi Op. Dr. Burhan Akman, hastane hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bir tempoda çalışıyor.

Hastanenin Başhekimi Op. Dr. Burhan Akman, hastane hakkında çeşitli bilgiler verdi. 

CİLDİYE VE BEYİN CERRAHI YETERSİZ

Hastanede altı aydan beri cilt hastalıkları uzmanı bulunmadığını belirten Akman, ‘Beyin hastalıkları uzmanı sayımız da yetersiz. Dahiliye uzmanı sayımız her geçen gün artıyor. Bu arada önümüzdeki günlerde hastanemizde ilk kez bir çocuk psikoloji uzmanı görev yapacak. Atanan bu uzmanın göreve başlamasını bekliyoruz” dedi.

66 POLİKLİNİK ODASI

Hastanelerinde halen 66 poliklinik odası bulunduğunu bildiren Akman, “Gün itibariyle 115 uzman, 25 pratisyen doktorla hizmet veriyoruz. 30 dahiliye uzmanımız, 16 temel tıp bilgisi uzmanımız, 34 genel cerrahımız var” diye konuştu.

Hastanede hemşire-ebe dahil 413 personelin görev yaptığını açıklayan Akman, şu bilgiyi verdi:

“Hastanemize yalnız Bandırma’dan değil, Erdek, Gönen, Manyas, hatta Karacabey’den bile hasta geliyor. Günlük poliklinik sayımız ortalama 3.500. Aylık poliklinik sayımız ortalama 55 bin dolayında bulunuyor. Acil servisimize ayda ortalama 25 bin hasta geliyor. Randevu sisteminde, ülke genelinde olduğu gibi bizde de sıkıntı var. Aylık ortalama 55 bin olan poliklinik başvurularının 1700’ünü randevulu hastalar oluşturuyor. Doktorlarımız, büyük bir özveriyle kapasitelerinin çok üstünde hastaya bakıyor.”

Hastanenin halen yatak doluluk oranının yüzde 78 olduğunu belirten Başhekim Burhan Akman, şunları söyledi:

“2023 yılında, hastanemizdeki toplam ameliyat sayısı 25.903 olarak gerçekleşti. Bu sayı, bir önceki 2022 yılında 21.845’ti. 2023 yılında toplam 2422 koroner anjiyografi, 110 bay-pass, 110 kalp kapağı ameliyatı gerçekleştirildi.”

250 YATAKLI YENİ HASTANE

Geçtiğimiz yıl içinde Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneye 30 milyon liralık tıbbi cihaz desteği sağlandığını belirten Akman, önümüzdeki dönemde, hastanelerinin bulunduğu 90 dönümlük bir alana yapılması planlanan 250 yataklı yeni devlet hastanesinin etüt ve proje bütçesinin onaylandığını açıkladı.

UZMANLIK PROGRAMI AÇILACAK

Hastaneye, dört branşta eğitim kliniği açılması için girişimlerin de sürdürüldüğünü vurgulayan Başhekim Burhan Akman, şu bilgiyi verdi:

“Hastanemize üroloji, nöroloji, acil ve genel cerrahi alanlarında uzmanlık programı açmayı planlıyoruz. Eğer uygun görülürse bu kapsamda, bu dört branşta asistan alınarak onlara eğitim verilecek.”  ÖNDER BALIKÇI 



Anahtar Kelimeler: Bandırma Hastanesi’ uzman doktor .
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı