Bandırma Kara Kış`a tedbirini aldı

Bandırma Kara Kış`a tedbirini aldı

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ETKİLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR. BAŞKAN PEKEL: BELEDİYE OLARAK KONUYLA İLGİLİ TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”



.....Tüm ülkemizde beklenen soğuk ve yağışlı hava, Cumartesi gününden itibaren Bandırma'da da etkili olacak.

Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgilere göre, Cumartesi günü akşam 18;00'den sonra kentimizde şiddetli yağmur bekleniyor. Daha sonra kara dönüşecek yağışlar, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri etkili olacak.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, meteoroloji tarafından yağışlarla ilgili yapılan uyarıları dikkate alarak, yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Yapılan yeni alt yapı çalışmaları sonrası artık yağışlardan kaynaklanan bir sorun yaşanmayacağını dile getiren Belediye Başkanı Sedat Pekel, Kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklar için de gerekli önlemleri aldık. Yollarda olabilecek buzlanmalarda kullanılmak üzere 90 ton tuz stoklarımızda hazır bekliyor. Ekiplerimiz de hazır” dedi.

Başkan Pekel, tuzlama çalışmalarının yanı sıra, bu yıl özellikle ana caddelerde buzlanma yaşanmaması için özel bir sıvı kullanılacağını ifade etti. Kar yağarken özellikle yokuş olan yollara özel bir makine ile atılacak olan bu sıvının 48 saat süreyle etkili olduğuna dikkat çeken Başkan Pekel: Yolun kar tutmasını engelleyen bu sıvı sayesinde yolarda buzlanma yaşanmayacaktır” dedi.

Başkan Sedat Pekel, olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlarımızın da tedbirli ve dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli