BANDIRMA KIRMIZI BK, EVİNDE MAMAK BELEDİYESİ’Nİ MAĞLUP ETTİ

BANDIRMA KIRMIZI BK, EVİNDE MAMAK BELEDİYESİ’Nİ MAĞLUP ETTİ

Kırmızı, Mamak Belediyesi’ni 70-63 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini elde etti.

Türkiye Basketbol Ligi 8. Hafta Karşılaşmasında Bandırma Kırmızı BK, Bandırma’da konuk ettiği Mamak Belediyesi’ni 70-63 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini elde etti.

Kırmızılı Gençler karşılaşmaya Eray Akyüz, Sedat Ali Karagülle, Fatih Cantitiz, Hakan Sayılı ve Ercan Osmani beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip Bandırma Kırmızı BK oldu. Hücumlarda kolay sayı bulan her iki takımdan Bandırma Kırmızı BK, Ercan Osmani ve Eray Akyüz ile sayılar üretince ilk çeyreği 26-18 önde geçti.

İkinci çeyreğe her iki takım da hızlı başladı. Kırmızılı Gençler, hücumda Sedat Ali Karagülle ve Fatih Cantitiz ile sayılar üretirken 15. dakikada skoru 37-22’ye getirdi. Kalan bölümde hücumda ve savunmada vitesi arttıran Bandırma Kırmızı BK, Eray Akyüz ile sayılar bulunca soyunma odasına da 43-32 önde girdi.

İkinci yarıya her iki takım da savunmasını ön plana alarak başladı. Hücumda sayı bulmakta zorlanan her iki ekipten Bandırma Kırmızı BK’da Sadık Emir Kabaca ve Sedat Ali Karagülle ile sayılar üretmeye çalışırken 25. dakikada skoru 50-34’e getirdi. Kalan bölümde karşılıklı sayılarla geçilirken Bandırma Kırmızı BK final çeyreğine 56-39 önde girdi.

Final çeyreğine hızlı başlayan taraf bu kez konuk ekip Mamak Belediyesi oldu. Her iki takımda üç sayı çizgisinden üst üste sayılar bulurken, Bandırma Kırmızı BK hücumlarda Eray Akyüz ve Sedat Ali Karagülle ile sayılar buldu ve 35. dakikada skoru 66-51’e getirdi. Kalan bölümde öne geçmenin de avantajını kullanarak maçı kontrol eden Kırmızılı Gençler karşılaşmadan 70-63 galibiyetle ayrıldı.

Bandırma Kırmızı BK ligde önümüzdeki hafta 4 Aralık Çarşamba günü saat 16.00’da TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu’nda Semt77 Yalovaspor’u konuk edecek.

Bandırma Kırmızı Antrenörü Ayberk Alen karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: ‘‘Kazandığımız için çok mutluyuz. Kendi evimizde kazanmamız gereken bir maçtı. Özellikle maçın başı ileilk üç periyodu çok iyi bir şekilde oynadık ve istediklerimizi sahaya yansıttık. Sayı farkı da yarattık. Sonuçta genç bir takımız. Son periyotta ise basit hatalar yaptık. Bunun sonucunda maçta rakibi yaklaştırdık.Oyuncularımı kazandığımızdan dolayı kutluyorum.” dedi.

Mücadeleyi 14 sayı ve 4 ribaund ile tamamlayarakgalibiyete katkı sağlayan Sedat Ali Karagülle ise: “Önümüzde yaklaşık bir haftada oynayacağımız 3 tane maçımız var. Bundan dolayı yoğun bir hafta var önümüzde. Haftaya kazanarak başlamak bizim için önemliydi. Kazandığımız için mutluyum. Her iki takımıda mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Maç: Türkiye Basketbol Ligi 8. Hafta Karşılaşması

Salon: TEKSÜT Kara Ali Acar Spor Salonu, Bandırma

Hakemler: Tunçtan Durmuşcan, Taner İbin, Muzaffer Vardarlı

Periyotlar: 1P: 26-18 2P: 17-14 3P: 13-7 4P: 14-24 MS: 70-63

Bandırma Kırmızı BK:Sedat Ali Karagülle 14 sayı, 4 ribaund; Eray Akyüz 15 sayı, 7 ribaund, 8 asist; Ercan Osmani 18 sayı, 7 ribaund; Hakan Sayılı 6 sayı; Fatih Cantitiz 6 sayı, 5 ribaund; Sadık Emir Kabaca 10 sayı, 6 ribaund; Önder Atun 1 sayı, 2 ribaund.

Mamak Belediyesi: Mustafa Baki 15 sayı, 5 ribaund; Hamit Sezaver 8 sayı, 4 ribaund; Ogün Sevinç 14 sayı, 4 asist; LotannaNwogbo 19 sayı, 8 ribaund; Engin Kalkan 2 sayı, 2 ribaund; Oğuzhan Tosun 5 sayı, 3 ribaund.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli