Bandırma lı iş adamları Afrika da.

Bandırma lı iş adamları Afrika da.

BANDIRMA İŞADAMALARI DERNEĞİ ÜYELERİNİ AFRİKA PAZARINA AÇTI.




Afrika`dan 350 İşadamı `Ticaret Köprüsü`ne Geldi 300 Milyon Dolar Göründü


BANDIRMA İŞADAMLARI DERNEĞİ (BANİAD)'IN ÜYESİ OLDUĞU,
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)  Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ihracatçılar Meclisi`nin (TİM) birlikte düzenlediği ve Eser Holding`in ana sponsorluğunu da üstendiği organizasyona farklı sektörlerde ortaklıklar kurmak isteyen Afrikalı işadamları Türkiye ile yeni bir dönemin başladığını vurguladı.

Ticaret köprüleri kuruyoruz

Türkiye - Afrika Ticaret Köprüsü organizasyonunda konuşan BANİAD  Başkan HASAN İŞBAY, 7 federasyon ve 165 iş adamı derneğinde 35 bin iş adamı ve 100 bin işletmeyi temsil ettiklerini belirterek, "Başta ticaret köprülerimiz olmak üzere, tüm etkinliklerimiz sayesinde Afrika ile iş yapan iş adamı sayısında büyük artış oldu. THY`nin de Afrika ülkelerine doğrudan uçuş yapması, iş adamlarının işlerini kolaylaştırdı" dedi. Ticaret köprüleri sayesinde yurtdışındaki iş adamları ile Türk işadamları arasında güzel ilişkiler kurulduğuna dikkat çeken HASAN İŞBAY,  "Ticaret köprüleri artık dünyada bir marka haline geldi. Afrika Türkiye için son derece önemli bir ekonomik ortak oldu. Afrika ülkeleri ile ticari ilişkilerimize çok boyutlu bakıyoruz" diye konuştu. Vizeleri kolaylaştırdık İŞBAY, TUSKON faaliyetleri neticesinde artan ikili ticari ilişkilerin Türkiye ile diğer ülkeler arasında vizelerin kaldırılması yönündeki çalışmalara da ilham verdiğini, bugün pasaportunda geçerli bir ABD ve AB vizesi olan pek çok Afrikalı işadamı için Türkiye`ye geldiklerinde kolayca havaalanında vize alma imkanı doğduğunu kaydetti. Yine Dışişleri Bakanlığının yakın işbirliği neticesi geçmişteki ticaret köprüsü programlarında olduğu gibi Türkiye`nin vize istediği ve büyükelçiliğinin bulunmadığı ülkelerden programa katılan tüm katılımcılara sınırda vize verildiğini ifade eden İŞBAY, "Bu salonda bulunan pek çok Afrikalı misafirimiz de bu imkandan faydalandı" dedi.



1 milyar dolarlık baraj projesi Türkleri bekliyor

Türkiye - Afrika Ticaret köprüsü programı çerçevesinde ikili ticari görüşme gerçekleştiren Ganalı SASCO firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Stephen A. Arhing, Türkiye`den inşaat malzemesi alımı yapacak. Ülkesinde inşaat malzemelerini Çinli firmalardan aldıklarını, ancak kalite açısından Türk firmaların daha iyi olduğunu söyleyen Stephen A. Arhing, "Gana`nın en büyük konut ve taahhüt işi yapan firmasıyız. Yıllık 200 milyon dolarlık ithalatı olan ülkemizde ticaretimizin çoğunu İtalya ve İspanya ile yapıyoruz. Kız kardeşim Gana`nın İtalya`daki Büyükelçisi. Türkiye`den inşaat malzemeleri almak ve Gana`da AVM kurmak için ortaklık arıyorum. İspanya ve İtalya ile yaptığımız ticareti Türkiye`den gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

TUSKON: 5 yılda 25 milyar dolarlık ticarete yol açtık

BANİAD Başkan HASAN İŞBAY, 2006`dan bu yana gerçekleştirilen ticaret köprüsü programlarının 25 milyar dolarlık bir iş hacminin temelini oluşturduğunu söyledi. İŞBAY, 2009 ve 2010 yıllarında Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü adı altında 135 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen programlara yurt dışından 5000`e yakın işadamının iştirak ettiğini, Türkiye`den de bu etkinliklere yaklaşık 6000 firmanın katıldığını söyledi.

BANDIRMA İŞADAMLARI DERNEĞİ ÜYELERİNİ AFRİKA PROGRAMINDA 4 FİRMA İLE TEMSİL EDİLDİ.

Bu firmalardan biri olan KANDEMİR OTOMOTİV firması yönetim kurulu başkanı RAMAZAN KANDEMİR,  Afrika ticaret köprüsü programının çok verimli geçtiğini ve aynı salonda 54 farklı ülkeden gelen işadamları ile aynı ortamı paylaşma ve tanışma imkânı bulduklarını ve yaptıkları görüşmeler sonucunda NİJER ülkesinden ETS. HAMADOU SEYNI firması ile yeni üretimimiz olan ECOTECH markalı hava süspansiyon körükleri ihracatı için ön protokol anlaşması imzaladıklarını söyledi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli