Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü’nde işler yolunda

Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü’nde işler yolunda

Milli Eğitim ilçe Müdürü Mutlu Aslan, Bakanlığı’nın, velilere yönelik “Aile Okulu” projesinin Bandırma’da da sürdüğüne işaret etti.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, yoğun geçen bir eğitim-öğretim yarıyılını, sorunsuz şekilde geride bıraktıklarını belirtti.

AİLE OKULU PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, velilere yönelik “Aile Okulu” projesinin Bandırma’da da sürdüğüne işaret eden Aslan, şunları söyledi:

“Okullarımızda, öğrencilerimize yönelik eğitim-öğretime evde de anne ve babaların destek vermeleri gerekiyor. Bandırma’da 24 bin öğrenci var. Bu da yaklaşık 48 bin veli anlamına geliyor. Amacımız hiç olmazsa 12-13 bin veliye ulaşarak eğitim vermektir. Bu eğitim çalışmalarına uzman eğitimciler katılarak bilgi veriyor.”

MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Yine Milli Eğitim Bakanlığı’nın programı doğrultusunda mesleki eğitime de büyük önem verdiklerini vurgulayan Aslan, “Mesleki eğitimin canlanması için çaba harcıyoruz. Bandırma’daki mesleki eğitim merkezlerimizde, geçen yıl yüzde 300’ün üzerinde öğrenci artışı sağlandı. Bu bağlamda ayrıca, mesleki eğitim merkezlerinin döner sermaye ciroları da yüzde yüz attı” dedi.

OKUL İNŞAATLARI SÜRÜYOR

Eğitim-öğretim kurumlarının altyapılarını güçlendirme konusunda da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, şunları aktardı:

“Okul kapasiteleri açısından genelde iyiyiz. Çınarlı Mahallesi’nde Uygulamalı Ana Okulu eğitim-öğretime başlayacak. Güçlendirilen Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi binası ilkokul olacak. Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi için Liseler Vadisi’nde bina yapımı sürüyor. Yeni Mahalle’ye Fatih İlkokulu yapılıyor. Yine dört yeni okul yapımı da devam ediyor. Bu okullar Ticaret Lisesi ve İmam Hatip Lisesi. İki anaokulunun da temelleri atılacak.”

24 BİN ÖĞRENCİ 2000 ÖĞRETMEN

Bandırma’da halen açık öğretim dahil 24 bin öğrenciye 2 bin öğretmenin eğitim-öğretim verdiğini belirten Aslan, “Bu 2 bin öğretmenin 1650’si resmi, diğerleri ise özel okullarımızda görev yapıyor. Tabii ki bize bağlı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde de kurslar sürüyor” dedi.

KÖY YAŞAM MERKEZLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde “Köy Yaşam Merkezi” projesinin de sürdüğüne değinen Aslan, şu bilgiyi verdi:

“Sahil Yenice kırsal mahallemizde(eski köy) bulunan ilkokulu açtık. Yeni Yenice Mahallesi’ne Köy Yaşam Merkezi kurduk. Önümüzdeki günlerde Doğruca İlkokulu’nu da açacağız. Köy Yaşam Merkezlerinde, bu kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar için kütüphaneler oluşturacağız, eğitim kursları açacağız.”

BİGEP SÜREKLİ YÜKSELEN BİR PROJE

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın yönetimindeki “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin(BİGEP)” sürekli ivme kazandığını vurgulayan Aslan, “Bu proje, Balıkesir’in 20 ilçesinde sürüyor. Öğretmenlerin da sahip çıktığı projeye paralel olarak eğitim-öğretimin kalitesi artıyor, altyapı güçleniyor. Sosyo-kültür yaşamı yüksek olan Bandırma’daki projede de büyük başarı elde ediliyor. Projenin özü, öğretmenlerin öğrencilerine rehberlik yaparak, onların akademik gelişmelerine katkı sağlamaktan oluşuyor. Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığın denetimi ve izlemesi de projeyi canlı tutuyor” diye konuştu.

ÇEVRE İLÇELERE DE HİZMET VERİYORUZ

Bandırma’nın yanı sıra çevre ilçelerin özel eğitim işlerini de yerine getirdiklerini belirten Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, şunları söyledi:

“Erdek, Gönen ve Manyas ilçelerindeki öğrencilere de rehberlik ve bilimsel açıdan destek veriyoruz. Bilim ve Sanat Merkezi’mize de çevremizdeki bu ilçelerden öğrenciler gelerek eğitim-öğretim alıyorlar.”

3 ŞUBE MÜDÜRÜ VAR

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde halen şube müdürü olarak Emre Gökşen, Kerim Şemin ve Burak Ata’nın görev yaptığına işaret eden Mutlu Aslan, “İşlerimiz çok yoğun. Aslında üç şube müdürü yetersiz kalıyor” diye konuştu.  ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı