BANDIRMA MÜFTÜLÜĞÜ BERAT KANDİLİ MESAJI

BANDIRMA MÜFTÜLÜĞÜ  BERAT KANDİLİ MESAJI

 

Kıymetli Din Kardeşlerim!

Üç ayların ikincisi olan Şaban ayı içerisinde bulunuyoruz. Şaban ayının 15. gecesi Ramazan ayının müjdecisi mahiyetinde olan Berat Kandilidir ve 15 Temmuz 2011 Cuma gecesi bu kutlu geceyi idrak etmiş olacağız. Allah`ın affı ve bağışlaması, mü`minlerin günahlardan, borç ve cezadan kurtulmaları anlamına gelen "Berat" manevi anlamda arınmayı, Yüce Allah`ın rahmet ve mağfiretine ermeyi ifade eder. Her günü ve gecesi kıymetli ve önemli olan mübarek üç aylar içerisinde, Allah`a yaklaşmaya vesile olabilecek güzel işlerini, hayır ve hasenatını, ibadet ve dualarını artıran mü`minler Ramazan öncesi "Berat Gecesi"nde adeta kutlu ay Ramazan`a hazır olduklarını ifade edeceklerdir.
Kandiller, mübarek gün ve geceler; iman ve amel bakımından hayatımızı yenilememiz, geçmişimizi muhasebe ederek geleceğimizi daha sağlıklı planlamamız için önemli fırsatlardır. Berat gecesi münasebetiyle bir kez daha ilahi huzurda ellerimizi açarak maneviyat iklimini hissetmeli, hata ve günahlarımıza tövbe etmeli, geleceğimiz için yeni kararlar alarak Allah`a yönelmeliyiz.
Yüce Allah, bu gecede ilahi rahmetini bol bol indirerek bizleri affına ve sonsuz ikramlarına davet etmektedir. Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortamda, bu davete hem kalbimizle hem de kalıbımızla uymak suretiyle kendimizi ve hayatımızı gözden geçirebilir, bizleri Allah`a daha yakın kılacak amellerimizi artırma adına bu müstesna zaman dilimlerini birer fırsata çevirebiliriz. Maddi ve manevi değerler dengesi bozulmuş günümüz dünyasında daha iyiye ve güzele yönelme ve hatalarımızı telafi etme kararlılığı sergileyebilirsek eğer, berat kandilini en iyi şekilde değerlendirmiş olacağız. Yüce Allah`ın insanlığa gönderdiği son ilahi vahye yürekten inanan insanlar olarak, O`nun Kur`an`da kendisinden ümit kesmememizi isteyen ve bizleri affedeceğini müjdeleyen mesajlarını tekrar düşünerek, tövbe ve dualarla bu mübarek geceyi idrake çalışalım. Berat gecesi açılan ellerin, yaşaran gözlerin, yalvaran dillerin ve maneviyatla coşan gönüllerin yüce huzurda umduklarımıza kavuşmamıza, affa nail olmamıza vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu kutlu günlerin aydınlık geleceğimize, milletçe birlik ve dirliğimize, dünyamız ve ahiretimiz için iyilik ve güzelliklere nail olmamıza vesile olmasını Yüce Allah`tan diliyoruz.

Davut KÜSKÜ

Bandırma Müftü Vekili

Not: 15 Temmuz 2011 Cuma günü Müftülüğümüzce iki ayrı Mevlit Kandili programı icra edilecektir. Birincisi bayanlara yönelik olarak saat: 14.00`da İhsaniye Camii`nde, diğeri de akşam namazından sonra Haydarçavuş Camii`nde olacaktır. Tüm halkımız davetlidir.

 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli