BANDIRMA MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD KANDİLİ MESAJI

BANDIRMA MÜFTÜLÜĞÜ MEVLİD KANDİLİ MESAJI

23 Ocak 2013 Çarşamba bu gece, peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed (S.A.V.)'in hicri takvime göre doğum gecesi olan Mevlid Kandilidir.





..... Salât ve Selam sana ey Rasül”



Aziz Bandırmalılar

23 Ocak 2013 Çarşamba gecesi, peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed (S.A.V.)'in hicri takvime göre doğum gecesi olan Mevlid Kandilidir.

Aziz Milletimiz asırlardan beri, Sevgili Peygamberimiz' (s.a.v.) e duyduğu derin muhabbet sebebiyle onun doğduğu geceyi aziz hatırasını yâd ederek kutlamakta, bu şekilde Ona olan sevgisini artırarak bütün dünyaya birlik, beraberlik ve barış mesajları vermektedir.

Hz. Peygamber (S.A.V.) bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur, sönmeyen bir kandildir. Onun doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü Yüce Allah onu bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir Bizler de Hz Peygamber (S.A.V.)'in Allah'ın elçisi olduğuna inanmanın yanında onu samimiyetle sevmeli, onun sünnetini öğrenerek kendimize rehber edinmeliyiz. Onun ilgisine, sevgisine ve şefkatine layık olmaya çalışmalıyız. Ona olan sevgimizi, Ona olan bağlılığımızı hal ve tavırlarımızla göstermeliyiz”

Onun temsil ettiği değerler, emir ve tavsiyeleri, bütün insanlar için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Onun, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayeti, yetim ve kimsesizleri himaye etmeyi, söz ve davranışlarla kimseyi incitmemeyi, bütün varlıklara şefkat nazarıyla bakmayı tavsiye etmesinin önemini bugün daha iyi anlıyoruz. O, paylaşmayı, sevmeyi ve saymayı, muhtaçlara yardım eli uzatmayı, birbirimize hoşgörü, af ve merhametle muamele etmeyi hem bize tavsiye etmiş, hem de tavsiye ettiklerini hayatında uygulayarak neticelerini göstermiştir” Hz. Peygamber (S.A.V.)'i sevmek ve onu örnek almak demek, onun çağrısını günümüze taşıyarak, hayatımızı onun örnek ahlakının güzellikleriyle şekillendirmeye çalışmaktır.

Bütün Bandırmalı din kardeşlerimin kandilini kutluyor ve Cenabı Allah'tan, idrak ettiğimiz mübarek mevlit kandilini birbirimizi daha çok sevmemize, birlik ve dirliğimize vesile kılmasını niyaz ediyorum.



Cahit ÇETİN

Bandırma Müftüsü

Tüm Bandırmalı Din Kardeşlerimizi bekliyoruz.

1-Mevlid Programı 23.01.2013 Çarşamba Haydarçavuş Camiinde Akşam Namazı ile Yatsı Namazı arasında yapılacaktır.

2- Bayanlara yönelik Mevlid Programı 23.01.2013 Çarşamba İhsaniye Camiinde saat: 13.00 te yapılacaktır.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı