Bandırma pazar yerine kavuşuyor

Bandırma pazar yerine kavuşuyor

Kapalı Pazar Yeri Uygulama Projesi tamamlandı

Bandırma Belediyesi tarafından arsa problemi çözüme kavuşturularak tapusu alınan Kapalı Pazar Yeri Projesinin uygulama projesi tamamlandı. Proje 21 Aralık’ta Anıtlar Kuruluna sunulacak ve kurul tarafından onaylanmasının ardından projenin teknik şartnamesi hazırlanarak yapım ihalesine çıkılacak.

Öte yandan Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza Anıtlar Kuruluna gönderilecek olan Kapalı Pazar Yeri Uygulama Projesi’nin elektrik ve mekanik planları hakkında ilgili daire müdürleri ve birim sorumlularıyla bir araya gelerek Anıtlar Kuruluna sunulacak olan projenin son durumu hakkında bilgi alış-verişinde bulundu.

Mirza, Projenin Anıtlar Kurulundan kısa sürede onaylanacağına inandığını belirterek bölge esnafımıza ve vatandaşlarımıza yakışan bir Pazar yerini Bandırma’ya kazandıracaklarını söyledi.

Mirza: “Bilindiği gibi mevcut Pazar yerinin yanında bulunan mezarlığın Eski Eser tanımında yer alması ve tescilli olması nedeniyle bu çalışmalarımızda zaman kaybına uğradık. Ancak son dönemler çalışmalarımızla bu süreç oldukça hızlandı. Buranın tapusunu aldık ve yeni proje için ihale çıktık. İhaleyi kazanan firmamız taslak projeyi hazırlayarak bizlere sundu. Bunun ardından konunun muhatabı olan meclis üyeleri, oda başkanları ve pazarcı esnafının yer aldığı bir toplantı düzenleyerek proje hakkında bilgi vererek fikirlerini aldık. Sonraki süreçte Ekiplerimiz Kapalı Pazar yerinin Uygulama Projesini hazırlayıp tamamladı.  Bu noktadan itibaren projemizi Anıtlar Kurulunun onayına sunulacak ve projenin onaylanmasının ardından teknik şartname hazırlanarak yapım ihalesine çıkılacak” dedi. 

 

 

 

 

 



ÖZDEN TÜRKER
23.12.2013 13:47:21
BEN ÖZDEN TÜRKER SORUYORUM BANDIRMA PAŞABAYIRI MAHALLESİNDEN İBARET Mİ HANİ MUHTARLIK BİNALARI PAŞABAYIRINDAN EVVEL BİTECEKTİ VE ŞİMDİ DİKKAT EDİN BENİM BELEDİYE YE VERDİĞİM VERGİLER HARAM OLSUN VE GELMİŞ GEÇMİŞ TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA DA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM ÇÜNKİ HİÇBİRİ BANDIRMAYI SEVMEDİ VE SEVMİYOR TEŞEKKÜR EDİYORUM

  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false