Bandırma Rotary 30.yılını kutluyor.

Bandırma Rotary 30.yılını kutluyor.

2440.Bölge Federasyon Başkanı Kardıçali`nin katılımı ile 3. kulüp çalıştayı yapıldı.

1983 yılında kurulan Bandırma Rotary Kulübü, 3 ayrı Bölgeden oluşan Türkiye Roraty kulüpleri içinde öncelikli ve saygın kulüpler arasında yer almasının onurunu yaşıyor.

Bandırma Rotary kulübü kuruluşunun 30. yılında 1499. toplantısını gerçekleştirdi. Haftaya yapılacak toplantıda 1500. kez bir araya gelecek olan Bandırma Rotary kulübün bugün gerçekleştirdiği 3. kulüp çalıştayında yönetim kurulunda görev alan meslek komitesi başkanları, Federasyon Başkanı önünde 1 yıllık çalışma dönemleri içinde hayata geçirecekleri projelerini anlattılar.

Bandırma Rotary kulübü yıllık çalıştay programı sunumu ardından geçtiği İftarlı akşam yemeğinde Başkan Kurtuluş Temur Bölge projesi olan Rotary Ormanı projesine kulüp katkısı olarak 300 fidan sertifikasını Federasyon Başkanı Kardıçali`ye teslim etti.

Rotary 2440.Bölge Federasyon Başkanı Esat  Kardıçali, Rotary`in ana toplantısında yaptığı konuşmada ne söylendiği değil, neyin anlaşıldığına bakılması gerektiğiniz altını çizerek, Türkiye`de yıllarca devam edip, kökü kazınan ``çocuk felci`` aşısı kampanyalarının toplumsal katkısının yadsınamayacağını ancak, ifade eksikliği nedeni ile ne yazık ki bunu kimseye anlatamadıklarını kaydetti.

Kardıçali, ``Oysa projenin başladığı anda, Çocuk felci mücadelesi denmiş olsaydı, başarılı olmanın ötesinde toplumsal destek alınacağına işaret etti.

Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Esat Kardıçali, Rotary`nin toplanan güçlerle nedenli büyük hizmetleri hayata geçirdiğini kısa örneklerle anlatarak, Van depreminde bunun örneklerinin görüldüğünü söyledi.

Kardıçali, sadece Türkiye değil bir dünya projesi olan ağaçlandırma kampanyasınınsa, bu şemsiye altında toplanan güç birliğinin Orman Bakanlığının tahsis edeceği bir alana 30 bin fidan dikilerek ülke ağaçlandırma projesine katkı sağlanacağını söyledi.

 

 

 



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı