BANDIRMA SAHİL BANDINI MERMER KUŞ FİGÜRLERİ SÜSLEYECEK

BANDIRMA SAHİL BANDINI MERMER KUŞ FİGÜRLERİ SÜSLEYECEK

22. Uluslararası Bandırma Kuş cenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Bandırma`da Taş Heykel Sempozyumu düzenlendi.

Yerli ve yabancı altı sanatçının katıldığı sempozyumda "Kuşlar ve Kuş cenneti" temalı mermer heykellerin yapımı sona erdi.

Bandırma, bu yıl 22ncisi kutlanan olan Kuş cenneti festivali programında, 14 Mayıs ? 7 Haziran 2011 tarihleri arasında 1. Bandırma Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu`na ev sahipliği yaptı.

Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyum ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma`nın kültür ve sanat alanında büyük kentlerle yarışacak bir potansiyeli olduğunu belirterek, "Bu potansiyeli daha da geliştirmek amacıyla kentimizde bu yıl ilk kez bir heykel sempozyumu gerçekleştiriyoruz. Değişik ülkelerden altı heykel sanatçısı, Bandırmalıların da tanıklığı ile yapıtlarını bizlere sunacak" dedi.

1. Bandırma Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu`na, İspanya`dan J.C.Cabello Millan, İtalya`dan Fabrizio Dieci, Mısırdan Nagy Fareed, ülkemizden de Nilhan Sesalan, Selçuk Yılmaz ve Caner Şengünalp katılıyor.

Marmara Adası`ndan getirilen dev mermer bloklar sempozyum alanı olan yeni sahildeki basketbol sahasında şekillendirildi.. Bandırma altı adet mermer heykel kazandı.. Bu heykeller daha sonra şehrin belirlenen yerlerine konacak.

Yerleşke ve insan profili olarak bir sanat kenti olmaya aday gördükleri Bandırma`da böyle anlamlı bir sanat aktivitesi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren sanatçılar,"İşimiz zorlu bir uğraş. Heykellerimizi ortaya çıkarabilmek için her birimiz yaklaşık 3 ton taş kırdık.. Sonuçta ortaya çıkan sanat yapıtı tüm zorluklara değdi." dediler.

Eserler arasında Kuş figürleri, Daskyleion antik kentinin yerleşim planı, Bandırma`nın tarihsel değerlerine doğal zenginliklerine bir gönderme olarak ışıldıyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı