Bandırma SGK Müdürlüğünde sona gelindi

Bandırma SGK Müdürlüğünde sona gelindi

Bakan Çelik'e Bandırma SGK Müdürlüğü dosyası verildi,Bakandan kurmaylarına ``SORUNU ÇÖZÜN`` talimatı geldi.



Bandırma SGK Müdürlüğünde sona gelindi,..
Ak Parti Yönetim Kurulu üyeleri Ekonomik İşler Başkanı  İhsan Turgut, Dış İlişkiler Başkanı Göksel Karlahan ve Grup Sözcüsü Tuğba Sıdıka Berber Kahraman önceki hafta Bursa Hilton Otelde gerçekleşen MÜSİAD 76.Genel İstişare Kurulu toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`le bir araya geldi.

Bakan Çelik'e Bandırma SGK Müdürlüğü dosyası verildi
Bursa Hilton Otelde gerçekleşen 76. MÜSİAD Genel İstişare Kurulu toplantısında Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar`la biraya geldi. Toplantıda Bandırma Ak Parti İlçe Yönetimi adına söz alan Ekonomik İşler Başkanı İhsan Turgut, 31 Mayıs 2008'de BAĞ-KUR İrtibat bürosu şeklinde faaliyete girerek,13 Mayıs 2009'dan bu yana SGK Merkezi olarak hizmetine devam eden kurumun, fiziki imkânlarının yetersizliğinden bahsederek, acilen yeni binasına kavuşturulması talebinde bulundu. SGK yetkililerinin değerlendirmeye aldığı yerler ve gelinen son durum hakkında Bakan Çelik`e ve Fatih Acar`a brifing veren İhsan Turgut, konuya ilişkin bir de dosyayı Bakan Çelik'e elden teslim etti. Turgut acilen Bandırma SGK bürosunda yer temini ve yetki devirlerinin yapılmasını isteyerek, aksi halde daha önce tahsis edilen hakkın Ekim 2012'de kaybedileceğini vurguladı.

Bakandan kurmaylarına ‘'SORUNU ÇÖZÜN'' talimatı

Turgut; Kentimizde bulunan yaklaşık 30 bin işçi ve emeklinin SGK kurumundaki yetersizlikten kaynaklanan sıkıntılardan dolayı, bir imza eksikliği sebebiyle ortaya çıkan 90 Km'lik yol serüvenine ve maliyetlerine katlanmak zorunda kaldığını belirterek, Bandırma merkez ve çevre beldelerimizdeki muhasebecilerin, mali müşavirlerin taleplerinin tam kapasiteyle karşılanamaması,  müteahhitlerimizin dosya kapatma işlemlerindeki git-gel yönlendirmelerinden bezdirilmesi gibi benzer sorunları aktardı. Bakan Çelik, konuyla yakından ilgilenerek, Bandırma SGK binası için tespit edilen yerin sorunlarının ivedilikle giderilerek en geç 1-2 ay içerisinde çözülmesi için, SGK Başkanı Fatih Acar`a talimat verdi ve ``en kısa zamanda Müdürlük yeni binasıyla hizmete girmiş olsun`` dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı