Bandırma ŞMG’nin füze gururu

Bandırma ŞMG’nin füze gururu

ŞMG Füze kulübü Türk Astranot Alper Gezeravcı'yı TRT ekranlarından canlı yayın ile uzaya uğurladı.

18 Ocak’ı 19 Ocak’a bağlayan gece, ülkemizin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı’nın uzaya çıkışı ile ilgili TRT özel yayınında canlı bağlantı yapılan merkezlerden biri de Türkiye’de ilk füze denemesi yapan Bandırma Füze Kulübü’nün bağrından çıktığı Şehit Mehmet Günenç Lisesi(ŞMG) Anadolu Lisesi oldu. 

ŞMG Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, füzenin fırlatılma anını canlı yayında izleyerek, yıllar önce aynı kurumu paylaşan büyüklerinin hayallerinin gerçekleşmesinin gururunu yaşadılar.

Bu arada, 1950’li yıllarda Bandırma’da kurulan “Bandırma Füze Kulübü”nün yaşayan son üyesi olan Atilla Yedikardaşlar da TRT’nin bağlantısına Antalya’dan katılarak mutluluğunu dile getirdi.

İçlerinde Türk Astranot Alper Gezeravcı'nın yer aldığı Nasa'daki uzaya yolculuk macerası, elde olmayan nedenlerden dolayı 24 saat rötarlı hareket etti. Bu çok özel anı Nasa ile birlikte okullarından yaşamak isteyen ŞMG füze kulübü öğrencileri 24 saatlik rötar sonrası buluştukları okullarında onları ulusal ekranlara taşıyacak TRT ekibi vardı.

TRT bu çok özel güne dair gerçekleştirdiği canlı yayında 57 yıl önce gerçekleştirdikleri füze atışı ile dünya 3. olup tarihe geçen ŞMG füze kulübü öğrencileri ile dünyanın dikkat kesildiği anlar, an be an yayına alındı.



Oktay Çakar
21.01.2024 13:25:18
Ne mutlu Türk'üm diyene

Anahtar Kelimeler: Bandırma gururu
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı