Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar :

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar :

‘' LPG tanklarının 10 yılda bir değiştirilmesi yasal zorunluluktur. Değiştirilmeyen tanklar, patlamaya hazır birer bombadan farksızdır.''








Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, LPG tanklarının 10 yılda bir değiştirilmesinin yasal zorunluluk olduğuna dikkati çekti.


Eşref Kasapoğlu'nun başkanlığındaki AKP Bandırma İlçe Yönetim Kurulunun kendisini ziyareti sırasında düşüncelerini açıklayan Acar, şunları söyledi:

‘'LPG tanklarının 10 yılda bir değiştirilmesi yasal zorunluluktur. Değiştirilmeyen tanklar, patlamaya hazır birer bombadan farksızdır. Bu önemli konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli, gerekli denetimler zamanında ve yerinde yapılmalıdır.”

Yasalara göre, çift şoför çalıştırma koşulu getirilmesine karşın buna uymayarak gerek yolcu taşıyan firmalar, gerekse yük taşıyan kamyonlara denetim yapılmadığına dikkati çeken Acar, Biz, bu denetimin de zamanında yapılmasını ve yasalara uymayanların cezalandırılmasını istiyoruz. Çünkü insan, canlıların en değerlisidir ‘'diye konuştu.

Araçların, eskiye göre daha güvenli, araç muayenelerinin düzenli, fren sistemlerinin daha gelişmiş olup, duble yolların artmasına karşın bilhassa kent içi kazalarda artışlar görülmesini, sürücülerin kurallara uymamasına bağlayan Ali Acar, şoför eğitimlerinin daha da arttırılması ve sürücü kurslarının daha etkin çalışması gerektiğine işaret etti.

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Acar, Federasyon olarak, devletten, ticari araç işletmecilerine, bir kereye özgü ÖTV ve KDV'siz araç muafiyeti destek uygulaması talep ettiklerini sözlerine ekledi.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli