Bandırma Ticaret Borsasına 5.Defa Akredite sertifikası

Bandırma Ticaret Borsasına 5.Defa Akredite sertifikası

Bandırma Ticaret Borsasının sertifikasını Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Genel Sekreter Ertunç İşbay ve Genel Sekreter Yardımcısı Aybike Özbay TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkan Yardımcısı Halim Mete`nin elinden aldılar.




Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin akredite olmuş ilk 7 Borsasından biri olan Bandırma Ticaret Borsası, üyelerine ve üreticilere vermiş olduğu 5 yıldızlı hizmet anlayışıyla 2011 yılında yapılan denetim sonucunda yenilediği akreditasyon belgesini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete`den aldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, akreditasyon sürecini 2001 yılında başlattıklarını hatırlatarak Borsalar 2008 yılında akreditasyon sistemine dahil edildi” dedi.


Akreditasyon projesi ile amaçlarının oda ve borsaların kapasite ve hizmet kalitesini artırmak olduğunu vurgulayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve Borsalarımızın bu noktaya gelmesi, hem özel sektörümüz hem de ülkemiz açısından çok önemli. Sizler, ilinizde ve ilçenizde üyelerinizle temas kuracak, onların nabzını tutacak ve hizmet üreteceksiniz ki, biz de burada sizin sesiniz olabilelim. Sizin sesinizi, Türk iş camiasının sesini daha iyi duyuralım. Bu kapsamda, Oda ve Borsalarımızın üyeleri ile bağlarını kuvvetlendirmek, ve sürdürülebilir bir sistem kurmak için 2001 yılında Dünya örneklerini inceledik. 3 temel hedefimiz vardı: Oda ve borsalarımızın hizmet kalitesini artırmak, en üst seviyede standart bir hizmet sağlamak, üyeleri ile Oda ve Borsalarımızın bağlarını kuvvetlendirmek. Sonuçta en iyisi olduğunu gördüğümüz İngiltere ve Almanya'nın Odalarını örnek alarak bir sistem oluşturduk ve Akreditasyon Sistemini” kurduk. Sistemi alıp orada bırakmadık. Her zaman söylediğim gibi,akreditasyon yaşayan bir süreçtir. O yüzden biz de değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre sistemi sürekli revize ediyor, hep bir adım ileriyi düşünüyoruz” dedi.


Göreve gelirken bir iddialarının bulunduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu, Biz el yordamı ile iş yapmayacağız; günü kurtaran politikalarla değil, uzun soluklu vizyonla hareket edeceğiz dedik.Takip eden değil, yönlendiren olacağız; Pasif değil, aktif olacağız; ve en önemlisi; biz hükmeden değil, hizmet eden olacağız dedik. İşte bütün gayretimiz, verdiğimiz sözü tutabilmek için. Size karşı mahcup olmamak ve hakkıyla bu işi yapabilmek için. Bu amaca yönelik olarak bu yıl, bir Akreditasyon Akademisi” oluşturduk. Gerekli eğitimler artık TOBB-ETÜ SEM eğitmenlerince verilecek. Ayrıca isteyen Oda/Borsalarımız, TOBB-ETÜ SEM'den danışmanlık hizmetleri de alabilecekler.


İl ve ilçelerde Türk özel sektörünün çatı kuruluşu ve kanat önderi olan oda ve borsaların, her zaman bir adım önden gitmesi gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu Çünkü dünya öyle bir hale geldi, bilgi o kadar hızlı yayılıyor ki, her şey çok hızlı değişiyor. Bu süreçte firmalarımız kurumsallaşsın, yeniden yapılanısın derken, onların asli temsil mekanizması olan Oda ve Borsalarımız aynı kalabilir mi? Tam tersine, Oda ve Borsalarımız önden gidecek ki, firmaları o yöne çekebilsin. Siz bir adım önden gideceksiniz, ve özel sektörü ileriye taşıyacaksınız. Yani takip eden değil, yönlendiren olacaksınız.Pasif değil, Aktif olacaksınız. Hizmet eden, hizmet üreten olacaksınız. İşte o zaman ilinizde vazgeçilmez olursunuz. İşte o zaman dışa açılmak isteyen, proje üretmek isteyen, yatırım ve ihracat yapmak isteyen firma size gelir, size danışır” dedi.


Yenilenen akreditasyon kılavuzu ile ilgili diğer bir husus olarak; Ticaret Borsalarının sisteme dahil edilmesiyle birlikte Bandırma Ticaret Borsası olarak her Akreditasyon semineri ve toplantısında öne sürdüğü aşağıda belirtilen önerilerin de yenilenen akreditasyon kılavuzunda yer alması tarafımızdan memnuniyetle karşılandı. Buna göre; Ticaret Borsaları uluslararası ticaret maddesinden muaf tutulmuş, bu madde yerine Borsacılığın temeli olan FAAL ŞATIŞ SALONU hizmetinin olması(2puan) uygun LABORATUAR HİZMETİ VERMESİ (2puan) ve Borsaların iyi uygulamaları (canlı hayvan park ve Pazar,Lisanslı depoculuk VOB Borsa Fiyatlarının yayınlanması vb)için artı (1 puan)değerlendirilecektir.


Yine Akreditasyon sisteminde özellikle Borsaların üreticilere yönelik yaptıkları hizmetler,eğitimler,seminerler vb faaliyetler değerlendirme sırasında göz önünde bulundurulmamakta, sadece üyelere yapılan hizmetler değerlendirilmektedir. Borsamız bizler için çok önemli olan üreticilerimizin de sisteme dahil edilmesi ve Borsaların onlara en iyi hizmeti sunması için gerekli çalışmalarını yapmakta ve akreditasyon kuruluna bu konudaki görüş ve önerisini dile getirmektedir.


Bandırma Ticaret Borsası 5. dönemde akredite olan borsalar arasında yer alıyor. Bandırma Ticaret Borsasının sertifikasını Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Genel Sekreter Ertunç İşbay ve Genel Sekreter Yardımcısı Aybike Özbay TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkan Yardımcısı Halim Mete`nin elinden aldılar.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli