“Bandırma ve Balıkesir’de tarih yazacağız”

“Bandırma ve Balıkesir’de tarih yazacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın, Bandırma’da basın toplantısı düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın, Bandırma’da basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıya CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu, Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve CHP’nin yurt dışı örgütlenmelerden sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm de katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak yaptı. Atak, “31 Mart yerel seçiminde bu iktidara sarı kart gösterin” dedi.

Ardından CHP Bandırma Belediye Başkan adayı Dursun Mirza’ya söz verildi. Mirza, ülkemizde her şeyin kötüye gittiğine dikkati çekerek, “Yerel seçimlerde başarılı olacağız. 2028 yılındaki seçimde ise ülkenin başına bela olan bu iktidara kırmızı kart göstererek göndereceğiz. Ben bu iktidara şimdiden kırmızı kart gösteriyorum” dedi.

Her kapıyı çalarak, her gönle girmeye çalıştıklarını vurgulayan Mirza, “Bandırmayı 4. kez halkçı ve kamucu belediye ile buluşturacağız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni de Ahmet Akın ile kazanacağız. Kaybedeceklerini anladıkları için agresifleşiyorlar. Bizim her yere gidecek yüzümüz, herkese söyleyecek sözümüz var” diye konuştu.

AHMET AKIN KONUŞUYOR

Konuşmasına vatandaşların ramazanlarını kutlayarak başlayan Ahmet Akın, “10 yıl milletvekilliği yaptım. Bu toprakların evladıyım” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ADALET YOK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra herkese eşit uzaklıkta, kimseyi ayırmadan hizmet sunacaklarını vurgulayan Akın, şunları söyledi:

“Benim için halka hizmet, hakka hizmettir. Balıkesir’e hizmet, benim için ibadettir. Halen Büyükşehir Belediyesi’nde adalet yok. Ben adaletli bir belediye başkanı olacağım. Parti ayırımı gözetmeden hizmet vereceğim.”

ZEYTİNDEN ÖĞRENCİLERE BURS

Ülkemizdeki köylerin boşaldığını, köylerde tarım ve hayvancılığın terk edildiğini belirten Akın, şöyle konuştu:

“Zeytin, tüm dünyada ölmez ağaç olarak biliniyor. Halen Balıkesir ilindeki 12 milyon zeytin ağacının yarısı bakımsız. Balıkesir’e ‘Zeytin Enstitüsü’ kuracağız. Bu ağaçların bakımını yapacağız. Kullanılmayan 6 milyon zeytin ağacından, 6 bin öğrencimize burs vereceğiz.”

BANDIRMA’NIN TÜM OYLARINA TALİBİM

Balıkesir’in 20 ilçesine “Planlama Ajansı” kuracaklarına işaret eden Akın, “Bandırma’nın tüm oylarına talibim. 2019 yılındaki Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım sırasında kazanmaya çok yakındım. Ancak İYİ Parti’nin isteğiyle adaylığımı çekmek zorunda kaldım. Bu seçimi kaybeden İYİ Parti adayı İsmail Ok da daha sonra AK Parti’ye katıldı. Şimdi bu seçimde yarım kalan bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

YÜCEL YILMAZ MAKYAJCI BAŞKAN

5 yıldan beri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yücel Yılmaz’ın Balıkesir’e kazandırdığı hiçbir ciddi eserinin olmadığını öne süren Akın, “Bu makyajcı başkanın yaptıkları, yağmur yağdığında dökülüp gidiyor. Biz, Balıkesir’e kalıcı eserler kazandıracağız” diye konuştu.

Yücel Yılmaz’ın yönetimini “Kibirli yönetim” olarak niteleyen Akın, “Kibir abidesine dönen bu yönetim, Balıkesir’e hiçbir hizmet veremedi. Hatta kendisinden önceki başkan Edip Uğur’un hizmetlerine bile sahip çıkamadı. Balıkesir, sadece Sabri Uğur dönemindeki hizmetlerde kaldı” diye konuştu.

ASRIN SİYASİ AHLAKSIZLIĞI

31 Mart yerel seçimlerinde listede, kendisinin adını taşıyan bir ismin de yer alacağına işaret eden Akın, “Bu asrın siyasi ahlaksızlığıdır” değerlendirmesinde bulundu.

5 YILDIR NEREDEYDİN?

Konuşmasında AK Parti Bandırma Belediye Başkan adayı Cemal Öztaylan’a da göndermelerde bulunan Akın, “5 yıldır neredeydin? Şimdi hizmet etmediğin yerden oy istiyorsun. Bunlar, 25 yıldır bitiremedikleri Bandırma Kültür Merkezi binasını bile reklam panosuna çevirerek komik duruma düştüler” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Bandırma’daki toplu taşımaya küçük ve tek kapılı araçlarını sokarak, Bandırmalıları bu araçlara reva gördüğüne işaret eden Akın, “Bandırma’ya çok katlı otoparklar yapacağız. Trafik sorununu çözeceğiz. Bandırmayı, yağmurlarda su basıyor. Bandırma’nın alt yapısını on numara yapacağız. Bandırmayı su basmayacak. Bandırma’nın çehresini 2 yıl, Balıkesir’in çehresini ise 4 yıl içinde geliştireceğiz. Balıkesir’i, Eskişehir’den bile daha ileri götüreceğiz. 31 Mart’ta hem Bandırma hem de Balıkesir’de tarih yazacağız ” diye konuştu.

EN UCUZ SUYU İÇİRECEĞİZ

Göreve geldiklerinde Balıkesir ilçeleri içindeki farklı su tarifesi uygulama ayıbına son vereceklerini belirten Ahmet Akın, “Bölgenin en ucuz suyunu içireceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Bandırma’nın 5 yıldır yapmadığı 1/5.000’lik planlarını hemen yapacaklarını, Manyas Gölü kıyısına rekreasyon alanları kuracaklarını, Bandırma’ya yeni bir butik stat kazandıracaklarını belirten Akın, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

ASIL ANKET 31 MART’TA

Akın, anket sorusundaki bir soruya şu yanıtı verdi:

“Elbette ki biz de anket yaptırıyoruz ama asıl anket 31 Mart’ta. Yücel Yılmaz, seçimi yüzde 47.9 oy oranıyla kazanacağını açıkladı. Bu oranı yazın bir kenara. Bakalım tutacak mı?”

BURHAN DENİZ İLE HİÇ GÖRÜŞMEDİM

Akın, Gelecek Partisi Balıkesir İl Başkanı Burhan Deniz’in bir iddiasının da yanıtladı. Deniz’e Bandırma Belediye başkan yardımcısı yapma sözü vermediğini belirten Akın, “Ben hiçbir zaman Burhan Deniz ile görüşmedim ve böyle bir söz de vermedim” dedi.

Ahmet Akın, “Daha önceki aylarda size jest yapacağını söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’e kırgın mısınız?” şeklindeki soruya da gülerek, müstehzi bir şekilde, “Hayır, Meral Hanım’a kırgın değilim” yanıtını verdi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı