Bandırma´da 1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı

Bandırma´da 1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı

"Akıllı Ulaşım Sistemleri" Alanında İhtisas Üniversitesi Olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nden Uluslararası Sempozyum

"Akıllı Ulaşım Sistemleri" Alanında İhtisas Üniversitesi Olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nden Uluslararası Sempozyum

Akıllı ulaşım sistemleri alanında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından ihtisas üniversitesi olarak görevlendirilen üniversitemiz, bu alanda ilk uluslararası çalışmasını 19-21 Nisan tarihleri arasında Merkez Yerleşkemizde ?´1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı´´ düzenleyerek gerçekleştirdi.

/resimler/2018-4/23/1324365999992.jpg

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in açılış konuşmasıyla başlayan konferansta, protokol konuşmaları bölümünde, Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUSDER) Başkanı Erol Yanar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yavuz Subaşı ve Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmalarının sonunda konuşmacılara Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından plaket ve Bandırma gemisi maketi takdim edildi. Konferansın açılış programına ayrıca il ve ilçe protokolü, misafir akademisyenler üniversitemiz öğretim elemanları, öğrencilerimiz ve basın mensupları tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Konferansın sunumlar bölümünde ilk sunumu ?Introduction to ITS Activitiesin KOREA? konusuyla Güney Kore Akıllı Ulaşım Sistemleri İcra Direktörü Dr. Lee Young KYUN yaptı. Dünyada akıllı ulaşım sistemleri alanında öncü isimlerden olan Dr. Lee Young KYUN´dan sonra ?EU Project: SOCRATES 2.0? konulu sunumlarıyla National Data Warehouse Proje Danışmanı Tiffany VLEMMINGS ve Map TM Trafik Yönetimi Uzmanı Giovanni HUISKEN yer aldı.

/resimler/2018-4/23/1325204125889.jpg

Verilen öğle arasından sonra Güney Kore?MOLIT-KEC-Karayolları Genel Müdürlüğü´nden Lee JINHO ?Freeway Management? ve Graz University of Technology´den Assoc.Prof.Dr.ViktorHACKER ise ?Technical Challenges for he Mobility with Fuel Cells? konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Birinci günün özel oturum konusu ise ?´ Yol ve Sürüş Güvenliği´´ oldu. Özel oturumda Royal Haskoning DHVITS Strateji Danışmanı Evert KLEM ?Intelligent Vehicles Can Contributeto Safer Traffic? konusununda, İSBAK Etüt ve Planlama Müdürü Murat Mustafa HARMAN ?´İstanbul AUS Uygulamaları Mevcut Durum ve Gelecekteki Planlamalar´´ konusunda, İETT Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. A. Önder TÜRKOĞLU ise ?Yol ve Sürüş Güvenliği için Toplu Taşıma Teşvik Modeli? konusunda sunumlarını yaptılar.

/resimler/2018-4/23/1325517095209.jpg

Verilen aranın ardından günün son sunumlarını ise Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müjdat SOYTÜRK ?The New ITSE cosystem: V2X Technologies and Its Applications? konusuyla, ASIS Elektronik´ten Abdullah KESKİN ?Akıllı Ulaşım Sistemleri?elektronik Ücret Toplama? konusuyla, BURULAŞ Genel Müdürü M. Kürşat ÇAPAR ?Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Yol ve Sürüş Güvenliğine Etkisi? konusuyla sunumlarını gerçekleştirdi.

/resimler/2018-4/23/1326569908887.jpg

Konferansımızın birinci gün programı Grand Asya Otel´de Saat:19.30´da il ve ilçe protokolü, üniversitemiz

akademik yönetimi ile misafir akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşen gala yemeği ile son buldu.

Konferansın ikinci günü iki ayrı ayak halinde gerçekleşti. Birinci ayağı, yurt dışından gelen katılımcılara yönelik düzenlenen program ile İstanbul´da TÜBİTAK-BİLGEM gezisi gerçekleşti. Sonrasında ise İSBAK ev sahipliğinde AKOM ve Yeni Trafik Kontrol Merkezi ziyaret edildi. Programın ikinci gününün ikinci ayağında ise yurtiçi ve yurtdışından konferansa katılan bildiri sahipleri üniversitemizde gün içerisinde bildirilerini sunmaya devam ettiler. 121 bildiri sahibi tarafından 87 sunum gerçekleştirildi.

/resimler/2018-4/23/1328114597940.jpg

Konferansın ikinci gününde üniversitemiz öğretim elemanlarından Prof. Dr. Mehmet Tektaş ve Mübin Özkul ?´Metin Madenciliği Tekniği Yardımıyla Akıllı Ulaşım Sistemleri Üzerindeki Duygu Analizi´´, Prof. Dr. Gökhan Orhan ?´İklim Değişikliği İle Mücadele ve Uyum Sürecinde Akıllı Ulaşım Sistemleri: Faydalı Bir Anahtar mı, Moda Bir Kavram mı?, Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar ?´Balo Projesi ve Bandırma´nı Lojistik İmkanları ve 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Kapsamındaki Ulaşım Projelerinin Bandırma´ya Olası Etkileri´´, Dr. Öğr. Üyesi Özer Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Başarır ve Araştırma Görevlisi Ahmed Yusuf Sarıhan ?´Dünya Akıllı Ulaştırma Sistemleri Pazarında Yer Kapmak: Geleceğin Rekabetinde Hedef Ülkeleri Belirlemek´´ ve ?´Türkiye´de Akıllı Ulaştırma Sistemlerinin Geliştirilmesi Aşamasında Demiryolları Yurt Dışı Tedarik Analizi´´, Dr. Öğr. Üyesi Selva Staub ve Dr. Öğr. Üyesi Senem Nart ?´Okul Servislerinde Kullanılan Bilişim Teknolojilerinin Hizmet Kalitesine Olan Etkisi: Bandırma Okul Servisleri Örneği´´, Dr. Öğr. Üyesi Celil Aydın ?´Avrupa Birliği´nde Taşımacılıktan Kaynaklanan CO2 Emisyonlarının Azaltılması: Nakliye ile İlgili Vergiler İşe Yarıyor mu?´´, Öğr. Görevlisi Kadir Kesgin ve Uzman Süleyman Gökhan Taşkın ?´ Akıllı Ulaştırma Sistemlerinde Kullanılan Sistem Odalarının ve Bilgilerin Yedekliliği´´, Araş. Gör. Havva Gözgeç ve Araş. Gör. Elif Koç Tekin ?´Turizm Sektöründe Ulaştırma Teknolojileri Uygulamaları Ege Bölgesi Örneği´´, Araştırma Görevlisi Demir Ali Akyar, Araş. Gör. Elif Koç Tekin ve Araş. Gör. Fevzi Bitiktaş ?´Deniz Taşımacılığında Akıllı Konteyner Teknolojisi: Türkiye´deki Uygulamalara Yönelik Bir Araştırma´´ , ?´Dünya Konteyner Limanlarında Kullanılan Akıllı Ulaştırma Sistemleri´´ ve ?´Otomatikleştirilmiş İstif Araçlarının (ASC) ve Rehberli Araçların (AGV) Türkiye´deki Konteyner Terminallerinde Uygulanabilirliği´´ ve Araş. Gör. Burak Yaprak ?´Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Dağıtım Sistemlerini Kolaylaştırıcı Etkisi´´ bildirileri ile katkı sağladı.

/resimler/2018-4/23/1329106942833.jpg

Konferansın son günü de yine iki ayak halinde gerçekleştirildi. Birinci ayağında yurt dışı katılımcılarımıza yönelik olarak düzenlenen İstanbul gezisi kapsamında, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Marmaray, Avrasya Tüneli, Boğaz Köprüleri vb. teknik inceleme ve turistik amaçlı gezi gerçekleştirildi. Programın üçüncü gününün ikinci ayağında ise yurtiçi ve yurtdışından konferansa katılan bildiri sahipleri üniversitemizde gün içerisinde bildirilerini sunmaya devam ettiler. 82 bildiri sahibi tarafından 40 sunum gerçekleştirildi.

/resimler/2018-4/23/1330018508795.jpg

Konferansa üniversitemiz öğretim elemanlarından Prof. Dr. Mehmet Tektaş ?´Akıllı Otopark Yönetim Sistemi: Bandırma Örneği´´, Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar ?´Ulusal ve Uluslararası Lojistik Faaliyetlerde Yaşanan Problemler ve Çözüm Önerileri´´, Doç. Dr. Necla Tektaş ?´Bandırma Trafik Kaza Modeli´´ ve ?´Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulamalarının Performans Analizi´´,Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arucu ?´İBB Cep Trafik ve ABB Trafik Uygulamalarının Karşılaştırılması´´ ve ?´Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Modelleme ve Simülasyon Uygulamaları´´, ?´Design of Intelligent Transportation System with Internet of Things? ve ?´Akıllı Ulaşım Sistemleri için Yeni Nesil Teknolojiler´´, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yeşil ?´Analog Tüm Devre Tasarımlarında MOS Kapasitör ile MIM Kapasitörün Karşılaştırılması´´ ve ?´Yapay Zeka Yöntemleriyle Gerçek Benzetim Sonuçları Kullanılarak Aktif Devrelerin CMOS Gerçeklemelerin Boyutlandırılması´´, Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Çelik ?´Akıllı Ulaşım Sitemleri ve Büyük Veri´´ ve ?´Yapay Zeka Yöntemleriyle Gerçek Benzetim Sonuçları Kullanılarak Aktif Devrelerin CMOS Gerçeklemelerin Boyutlandırılması´´ ve ?´Tehlikeli Madde Taşımacılığı (SRC5) Eğitimi Online Test Mobil Uygulaması´´,Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ayhan ?´Gelişmiş Ülke Örnekleri ile Akıllı Ulaştırma Sistemlerinin Ekonomik Katkılarının Analizi´´ Öğr. Görevlisi Volkan Akgül ve Öğr. Görevlisi Cansen Can Akgül ?´Akıllı Ulaştırma Sistemlerinin (AUS), Turizm Sektörü İçindeki Uygulama Alanları:´´ Kapadokya Bölgesi Sıcak Hava Balonculuğu Örneği´´, Öğr. Görevlisi Kadir Kesgin ve Uzman Süleyman Gökhan Taşkın ?´Akıllı Ulaşım Sistemlerinde LoRaWAN Teknolojisinin Kullanımı´´, Öğr. Görevlisi Oğuz Düzgün ?´Modernizim-1.0: Robotların Aydınlanma Çağına Doğru´´,Araş. Gör. Caner Pense ?´Deniz Yolu Yolcu Taşımacılığın da Engellilerin Durumu ve Beklentileri´´ ve Araş. Gör. Levent Bilgili ?´Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Şehir İçi Deniz Ulaşımına Uygulanması: İstanbul Örneği´´ bildirileri ile katkı sağladı.

/resimler/2018-4/23/1331113195182.jpg

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Mehmet Tektaş´ın yaptığı, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı, kamu ve özel sektör temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen ?´1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı´´ büyük bir başarı ile gerçekleşti.

/resimler/2018-4/23/1331417727080.jpg



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli