Bandırma´da 2. Çevre sempozyumu

Bandırma´da 2. Çevre sempozyumu

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´dan belediye başkanlarına: ?Politika yapmayın, beldenize hizmete odaklanın? Düzenlenen panele belediye başkanları konuşmacı olarak katıldılar

?II. Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu? başladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi(BANÜ) salonundaki sempozyum, etkinliği düzenleme komitesi başkanı Doçent Ahmet Aydın´ın konuşmasıyla başladı. Aydın, 17-19 Eylül 2019 tarihleri arasındaki sempozyum için sunulan 125 bildiriden 118´inin kabul edildiğini, bu bildirilerin 229 yazar tarafından hazırlandığını belirtti.

          PROF. DR. ÖZDEMİR KÜRSÜDE

Ardından söz verilen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, bu öğretim yılında üniversitelerine 4 bin yeni öğrencinin kaydolduğunu, bunların 3 bin 200´ünün, liseyi yeni bitirdiğini, yurt dışından yeni 500 öğrencinin de üniversitelerinde okuduğunu, ayrıca 900 kişiye yüksek lisans ve doktora eğitim ve öğretimi de verdiklerini açıkladı. Geçen yıl üniversitelerinde 12 bin öğrencinin bulunduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

?İçinde bulunduğumuz 2019-2020 eğitim-öğretim yılında toplam 13 bin 500 öğrencinin bine yakını, 77 yabancı ülkelerden geliyor. Yabancı öğrenci kaydımız sürüyor. Bu sayının bini aşacağını düşünüyoruz. Üniversitemizde görev yapan 600 personelin 400´ü öğretim üyesi. 9 fakültemiz, 8 meslek yüksek okulumuz, 18 araştırma ve uygulama merkezimiz var. 4 yıl önce kurulan üniversitemiz her geçen gün gelişip kurumsallaşıyor.?

          CUMHURBAŞKANINI BEKLİYORUZ

Üniversitelerinin yeni eğitim-öğretim yılına başladığını, ancak bu konuda bir tören düzenlemediklerine dikkati çeken Özdemir, ?Büyük bir ihtimalle sayın Cumhurbaşkanımızın, Bandırma´ya geleceğini öğrendik. Üniversitemizin yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenini sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla gerçekleştirmek istiyoruz. Sanıyorum, 10 veya 11 Ekim´de bu açılışı yapabiliriz? dedi.

        AKIN KONUŞUYOR

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´ni ?Bölgenin parlayan yıldızı? olarak nitelendirirken, ?Bunun en önemli göstergesi, üniversitemizin tercih edilme oranının yüksekliğidir.? diye konuştu.

           VALİ YAZICI KONUŞUYOR

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da BANÜ´nün çok güzel büyüyen, büyütülen ve her geçen gün serpilen, parmakla gösterilen bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Bu salonda belediye başkanlarımız da bulunuyor. Şimdi onlara sesleniyorum. Vatandaşlarımız, sizleri beldelerinize hizmet etmeniz için seçti. Sizleri seçenler, kendilerine en iyi hizmeti vermenizi bekliyor. Benim insanım, en iyi hizmeti hak ediyor. Siz belediye başkanlarının elbette ki parti kimlikleri vardır. Ancak siz politika yapmayı bırakın ve sadece beldenize hizmet vermeye odaklanın. Bırakın politikayı milletvekilleriniz, parti il ve ilçe başkanlarınız yapsın. Siz, kimseyle polemiğe girmeyin. Şu anda Büyükşehir çatısı altında güzel bir birliktelik görüyorum.?

                    BELEDİYE BAŞKANLARI PANELDE

Ardından panele geçildi. BANÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel´in moderatörlüğünde, ?Bandırma ve çevresinde yerel yönetimler? konusunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Erdek Belediye Başkan Vekili Mühendis Hasan Yapakçı, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz ve Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın katıldılar.

Sempozyumu Bandırma Belediye Başkanı Günhan Yazar, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya ve Bandırma 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Oğuz Okuyucu da izlediler.

Panelin ardından konuşmacı belediye başkanlarına plâketleri, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve BANÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından verildi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma Çevre sempozyumu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli