Bandırma´da coşkulu kutlama

Bandırma´da coşkulu kutlama

CHP Bandırma´da kuruluşunun 94. yılını törenle kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) in kuruluşunun 94. yılı yurdun dörtbir tarafında olduğu gibi Bandırma dada düzenlenen programla kutlandı.

Anıt´a çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan tören CHP Bandırma İlçe Başkanaı Atilla Atakay´ın konuşması ile devam etti. 

Atakay; 

Cumhuriyet Halk Partisinin değerli üyeleri, sevgili Bandırmalılar, demokratik kitle örgütlerinin kıymetli başkanları Cumhuriyet Halk Partisinin 94´üncü kuruluş yıldönümünde partimizin ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün manevi huzurunda ki programımıza hoş geldiniz?  ?

?Kıymetli arkadaşlarım kuruluş tarihi 9 Eylül 1923 olarak belirlenmiş ama kökleri 1919 Sivas kongresine dayanan Cumhuriyet halk partisinin, Cumhuriyeti ilanına kadar gecen kan ve barut dolu günlerin bittiğini ama yeni bir devleti oluşturmak için çok büyük mücadelelerin verildiği günleri unutmayalım..  Şunu çok iyi bilelim ki ? geçmişi olmayanın geleceği de olmaz.?

?Anadolu müdafa-i hukuk cemiyetleri ve Rumeli müdafa-i hukuk cemiyetlerinin bir araya gelerek temellerini attığı Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923 tarihinde resmen kurulmuş ve o günden bugüne memleketimizin imarı, aydınlanması, medeni memleketlerin seviyesine ulaşması için mücadele etmiş ve bu uğurda Genel Başkanından en sade üyesine kadar bedel ödemiştir. Türk siyasi tarihinde kurulan birçok parti 10-15 yıl içerisinde ömrünü tamamlamış ve dosyalarını siyasetin tozlu raflarına koymuştur.?

?Tarihin Cumhuriyet Halk Partisine ve üyelerine yüklediği ve evlatlarımıza miras bırakacağımız, sorumluluğun bilincinde olarak her üyemiz partisine, çevresine, memleketine yakışır şekilde hareket etmelidir.?

?Dünyanın en eski ve en köklü partilerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi dün, bugün ve yarın bu memleketin teminatı ve sigortası olmaya devam edecektir.

Kıymetli arkadaşlarım işte biz de Atalarımızın bize miras bıraktığı Laik demokratik çağdaş ve de tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetini son nefesimize kadar bu ülkü doğrultusunda korumak için mücadelemizi vereceğiz.?

?Sizlerin de üyesi olmaktan gurur duyduğunuz Cumhuriyet Halk Partisinin, geçmişte bugün ve gelecekte her daim bu memleketin üzerinde DEV BİR ÇINAR gibi koruyucu ve kollayıcı olduğunu ve bu devlet bu millet bu cumhuriyet için asla taviz vermeyeceğini dost düşman herkesin bilmesi gerektiğini tekrar ediyoruz.?

?Nice yıllara nice güzel günlere partimizin 94´üncü kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun selam, sevgi ve saygılarımla? dedi.

/resimler/2017-9/9/1621040899978.jpg

Atakay´ın ardından söz alan Bandırma Belediye Başkanaı Dursun Mirza ise mevcudiyetin varlığını Türkiye Cymhuriyeti ile birlikte kurulan Cumhuriyet Halk partisine bağlayarak, Cumhuriyetin kurulması ile birlikte yaşama geçirilen sanayi ve kalkınma hamlesinin bugünkü hükümetler tarafından satıla satıla bitirilemediğini vurguladı.

/resimler/2017-9/9/1623533715878.jpg

CHP´nin anma ve kutlama töreni daha sonra partide 94. yaş günü pastasının kesilmesi ile devam etti. CHP´nin 94. kuruluş yıldönümü kutlamasında eski ilçe ve Belediye başkanlarının hazır bulunması dikkati çekti.



Anahtar Kelimeler: Bandırma coşkulu kutlama
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false