Bandırma´da denetimli serbestlik uygulaması

Bandırma´da denetimli serbestlik uygulaması

14 yükümlü Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu´nu boyuyor

Bandırma´daki ?Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu?, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında yükümlüler tarafından boyanıyor.

/resimler/2019-1/21/1243360723337.jpg

Bandırma Denetimli Serbestlik Müdürlüğü uygulaması kapsamında okulda gerçekleşen boyama-badana çalışmalarını Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan da yerinde inceledi.

14 yükümlü tarafından, 20 sınıfın boya, tadilat, temizlik işleri yerine getirildiğini belirten Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, ?Bandırma Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Adalet Bakanlığı-Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, ülke genelinde, Ağır Ceza Mahkemesi bulunan yerlerde eş zamanlı olarak gerçekleşen çalışmada yükümlülerin boş zamanlarını değerlendirmeleri, topluma yararlı olmaları, cezalarını tamamladıklarında ise rehabilite edilerek topluma entegrasyonlarının sağlanması, hatta meslek sahibi olmaları amaçlanıyor? dedi.

/resimler/2019-1/21/1243539628370.jpg

Kaymakam Günhan Yazar da konuşmasında, Türkiye´nin her yerinde aynı anda uygulanan bu çalışmanın yararına dikkati çekti. Yazar, bu arada okulun kazan dairesi olarak kullanılan bir bölümü spor salonuna dönüştürme çalışmaları yaptıklarını vurgularken, ?Bu salondan yalnız öğrencileri değil, aileler de yararlanacaktır? diye konuştu. Yazar, Bandırma´nın en önemli eksiği olan spor salonları konusunda ciddi adımlar attıklarını sözlerine ekledi.

/resimler/2019-1/21/1244174630228.jpg

DENETİMLİ SERBESTLİK ÇALIŞMALARI

Denetimli serbestlik, kapsamı yasalarla belirlenen, şüpheli sanık ve hükümlüler hakkında mahkemelerce verilen ceza ve önlemlerin uygulandığı, şüpheli sanık ve hükümlülerin toplum içinde denetim ve takibinin yapılarak, iyileştirilmesi ve tekrar topluma kazandırılmaları için ihtiyaç duyulan her çeşit hizmet, program ve kaynakların sağlandığı bir ceza ve infaz sistemidir. Haklarında kamuya yararlı işlerde çalıştırılmaları kararı verilen yükümlülerin, yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmelerini teşvik etmek, toplumu suça karşı korumak, üretken, verimli, yasalara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uyumlarının sağlanması hedeflenirken, hükümlünün topluma verdiği zararı kamu hizmetinde çalışarak geri ödemesi ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanması amaçlanıyor.

Çalışmalar, Adalet Bakanlığı´nca, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin yarıyıl tatilinde gerçekleştiriliyor.  Önder BALIKÇI

/resimler/2019-1/21/1244309471703.jpg



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli