Bandırma´da kanser seferberliği

Bandırma´da kanser seferberliği

Muhtarlar ile yapılan toplantıda meme kanserine karşı seferberlik başlattı.

Bandırma İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Şen Ilgaz, mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yaparak meme kanserine karşı seferberlik başlattı.

/resimler/2018-10/1/2214295641760.jpg

İlçe Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirten Şen Ilgaz,  KETEM´e bağlı sağlık kontrolü yapacak olan bir tırın, 8 Ekim´de Bandırma´da Cumhuriyet Meydanı´nda olacağını ve 1 ay boyunca kalarak mamografi çekimi yapacağını duyurdu.

40 yaş üstü her kadını teste bekledikleri belirten Şen Ilgaz, tırda çalışanların da kadın olduğunu söyledi.  Meme Kanserinde eken teşhisin yaşam kurtardığının altını çizen Dr. Şen Ilgaz, ? Bu faaliyetler çok önemli bu tır her zaman her yere gitmiyor. Hizmet şuan da ayağımıza geliyor. Meme kanserinde erken teşhis yaşam kurtarıyor. Muhtarlarımızdan 40 yaş üstü kadınlarımıza ulaşmalarını ve onların tıra gelmesini sağlamanızı bekliyoruz. Bu hizmette bekleme yok. Gelip mamografi çekilip gidecekler. Gerekirse bizler kadınlarımızı mahallelerden toplu olarak araç gönderip alır, tekrar geri bırakırız. Önemli olan ne kadar çok kadınımızı bu taramadan geçirirsek o kadar iyi olduğunun bilinmesi.? dedi.



Anahtar Kelimeler: Bandırma kanser seferberliği
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli