Bandırma´da ?TÜBİTAK Bilim Fuarı?

Bandırma´da ?TÜBİTAK Bilim Fuarı?

Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri yaptıkları çalışmaları ?TÜBİTAK Bilim Fuarı?nda sergiledi.

Bandırma´da eğitim veren Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri yaptıkları çalışmaları ?TÜBİTAK Bilim Fuarı?nda sergiledi.

/resimler/2018-5/8/1808494461844.jpg

Öğrencilerin evsel atıklarla yaptıkları tablolar ilgi gördü. Yüzük, kol saati, film, kolye, küpe, çakmak, krem kutusu ve benzeri eşyalarla işlenen  Mona Lisa, Albert Aybstayn ve Frida Kahlo tabloları sergiyi gezenler tarafından beğeni ile izlendi.

Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan ?TÜBİTAK Bilim Fuarı? Şehit Mehmet Günenç Lisesi spor salonunda açıldı. Açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, tarafından gerçekleştirilen fuarda 60 öğrencinin hayata geçirdiği 33 proje yer aldı.  Fuar konusunda bilgi veren ve çalışmaları değerlendiren Mutlu Aslan,  öğrencilerin çok güzel çalışmalar koyduğuna işaret etti. Aslan, ? Özellikle kodlamayla ilgili dikkatimi çeken bir proje vardı. Öğrencimiz tamamen yazılımını ve tasarımını kendi yaptığı bir proje geliştirmiş. Bizim de önümüzdeki dönemde üzerine düşeceğimiz okullarımızı teşvik edeceğimiz önemli bir alan robotik kodlama. Dünyanın gelişimi bu noktada. Merkezimiz çok güzel çalışmalar yapmış onları tebrik ediyorum? dedi.

/resimler/2018-5/8/1809268681350.jpg

 Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Levent Obuz da, fuarda 33 proje ve 60 öğrencinin görev aldığını belirterek fuarının amacının çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlamak olduğunu açıkladı. Obuz ?Fuarın bilimin ve sanatın gelişimine önemli katkılar sağladığını düşünüyoruz. Bu yıl bizim 3´ncü yılımız. Görsel, sanatsal, yazılım ve fen bilimleri alanlarında projelerimiz var. Ağırlıklı olarak baktığımızda fen bilimleri biraz daha ağırlıklı? diye konuştu. Önder BALIKÇI

/resimler/2018-5/8/1810003056987.jpg



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli