Bandırma´da "uyuşturucu" paneli

Bandırma´da

Mahallelerde uyuşturucu ile mücadele komisyonları kurulacak

Bandırma Kaymakamlığı´nın organizasyonunda, Bandırma´da "Uyuşturucuyla Mücadele Paneli" düzenlendi.

Barış Manço Kültür Merkezi´nde, Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı, Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen toplantıya muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda ilk sunumu Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü adına Kaçakçılık ve Organize Suçlar(KOM) Amirliği´nde görevli Muammer Dede yaptı. Dede, ülkemizin, coğrafi olarak üretim bölgeleriyle tüketim bölgeleri arasında, "Balkan rotası" olarak bilinen transit yol üzerinde yer aldığını vurgularken, "2016/2017 döneminde, sorumluluk alanımızda 217 uyuşturucu olayı meydana gelirken, 365 şüpheli ele geçirilip 85 kişi tutuklanmıştır" dedi. Bu arada, salona getirilen, uyuşturucu konusunda özel eğitim görmüş "Helyus" isimli köpeğin, 300 uyuşturucu operasyonunda görev aldığı bildirildi.

/resimler/2018-4/27/1718258816267.jpg

                                  BABANIN FERYADI

Bu arada, uyuşturucu alışkanlığına yakalanan bir kişinin babası olan Orhan Eltan´a da söz verildi. Eltan, oğlunun, "Baba, beni bu alışkanlıktan kurtar" demesi üzerine bu konuda elinden gelen çabayı harcadığına dikkati çekerken, "Oğluma araba, cep telefonu aldım ama demek ki, yeterince sevgi verememişim. Hiç kimse, ´Benim oğlum, benim kızım uyuşturucu kullanmaz´ diye düşünmesin. Onlarla yakından ilgilenin ve öncelikle sevginizi verin" diye konuştu.

Ardından, Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığı adına 2. Asayiş Tim Komutanı Hakan Durmaz sunumunu yaptı. Durmaz, ülkemizdeki uyuşturucu ticaretinin önemli bir bölümünün PKK/KCK terör örgütleri tarafından yapıldığına işaret ederken, "Para olmadan hiçbir terör örgütü ayakta kalamaz" dedi. Durmaz, uyuşturucu ile mücadele konusunda her çeşit mücadeleyi verdiklerini belirtti.

Bandırma İlçe Sağlık Müdürü Dr. Başak Şen Ilgaz da sunumunda, uyuşturucunun zararları konusunda toplumu bilgilendirme, konferans ve eğitim çalışmaları gerçekleştirdiklerini vurgularken, "2017-2018 yılları nisan ayına göre kurumumuza, 23 adet uyuşturucu bağımlılığı konusunda başvuru yapıldı. Bu başvurular, uyuşturucu illetine tutulmuş kişilerin yakınları tarafından gerçekleştirildi. Bunlardan biri kız, 18´i, 18 yaş üstü, 5´i ise 18 yaş altı gençler içindi" dedi.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına sunumu ise Rehberlik ve Araştırma Merkezi Sorumlusu Murat Uyar yaptı. Uyar, uyuşturucuyla mücadele konusunda eğitim çalışmalarını Bandırma´nın yanı sıra Marmara, Erdek, Gönen ve Manyas bölgelerinde de sürdürdüklerini belirtti.

/resimler/2018-4/27/1719019285712.jpg

KAYMAKAM YAZAR´DAN DEĞERLENDİRME

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, uyuşturucuyla mücadelenin ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından yeterince yapıldığının altını çizerken, şu değerlendirmede bulundu:

"Buna rağmen uyuşturucu meselesi bitmiyor. Çünkü satan kişiler için çok para kazanılan bir alan. Bir değerlendirme, ´Uyuşturucu, mahalle serserisini bile zengin eder´ şeklindedir. Yanlış bir algı var. Uyuşturucu mücadelesi, yalnız kamu kurum ve kuruluşlarının görevi olarak görülüyor. Oysa bu konuda mücadele tüm toplumun görevi olmalıdır. Basın, bu konuyu sürekli gündeminde tutmalıdır."

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONLARI KURULACAK

Kaymakam Yazar, uyuşturucuyla mücadele konusunda önümüzdeki dönemde yeni bir uygulamaya geçerek, mahallelerde "Uyuşturucu ile mücadele komisyonları" kuracaklarını açıklarken, şöyle konuştu:

"Bu komisyonlarda muhtarlar, okul aile birliği yöneticileri ve emniyet görevlileri yer alacak. Bu komisyonlar, uyuşturucuya yönelme ihtimali olanları belirleyerek, gerekli önlemleri alacaklar. Bu arada son dönemde dikkatimi çeken bir nokta var. Sivil toplum kuruluşları, yeni binalar yapmakla öğünüyorlar. Yeni bina yapmak çok önemli değil. Önemli olan eldeki imkanları çok iyi kullanarak ve gönlümüzü vererek topluma katkı sağlamaktır."  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma uyuşturucu paneli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı