Bandırma'da, AFAD teşkilatlandırma çalışması

Bandırma

AFAD Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin ve ekibi Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’u makamında görüştü.

AFAD Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin ve ekibi Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’u makamında görüştü.

911 Arama Kurtarma Genel Başkanı Mustafa Gürsoy’un ve Başkan Yardımcımız Metin Ok’un da yer aldığı ziyarette önümüzdeki günlerde yapılmasını planladıkları çalışmalar ilgili Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’a bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun: “Tüm kurumlarla birlikte olası bir kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmak gerekiyor.  Biz de Bandırma Belediyesi olarak bu tür konularda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Bu konuda tüm kurumlar koordine olarak hareket etmek zorundadır” dedi.

Bandırma’da AFAD’ın bir yapılanması olmasının faydalı olacağını sözlerine ekleyen Başkan Tosun: “Zamanla yarışılan bir durumda bölgeye, Erdek, Manyas, Gönen’e bakabilecek AFAD Organizasyonuna ihtiyacımız var. 41 İlden daha fazla nüfusu olan Bandırma’da AFAD Organizasyonu kurulması gerekir. Bu konuda gerekli kararlar alınmalıdır. Bizim gibi hem geniş coğrafyaya sahip hem de deprem bölgesinde olan ilçelerde AFAD İlçe Müdürlüğü’nün kurulması gerekir. Bu konuda TBMM’den böyle bir yasanın geçmesini istiyoruz. Böyle bir yapılanmada Bandırma Belediyesi olarak gereken desteği vermeye hazırız” dedi.



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli