Bandırma’da bir ilk

Bandırma’da bir ilk

Üniversite, Sanayi işbirliği, BANTAŞ AKADEMİ sözleşmesi imzalandı.

Bandırma’daki sanayi kuruluşları arasında bir ilk yaşandı ve “BANTAŞ AKADEMİ” kuruldu.

Kamu-üniversite-sanayi işbirliği kapsamında, Bandırma’da ilk kez kurulan “BANTAŞ AKADEMİ”, bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda akademiyle ilgili bilgi veren Bandırma Anmalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.(BANTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan, şunları söyledi:

“Bandırma için çalışan, üreten, katma değer yaratan ve Bandırma istihdamına daha fazla katkı sağlamaya çalışabilmek adına gerçekleştirdiğimiz bir proje üzerinde sizleri bilgilendirmek istiyorum.

BANTAŞ AKADEMİ bünyesinde, İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi ile uzun zamandır sürdürdüğümüz ‘İşbaşı Eğitim Programı’ kapsamındaki çalışmalarımız sürüyor. Kurs programı içinde adaylar, makine başında uygulamalı eğitimle birlikte kişisel gelişim eğitimleriyle de desteklenmektedir. Her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde işletmeler, nitelikli kalifiye personel temin etme mücadelesi vermektedir. Bu mücadele içinde de hiç şüphesiz, teknoloji üretebilen ve bilgye sahip olan personellere ihtiyaç vardır. Bu bağlamda kamu üniversiteleri ve sanayiye de önemli görevler düşmektedir.

BANTAŞ AKADEMİ olarak, kamu üniversitesi-sanayi işbirliği kapsamında hedefimiz daha etkin bir eğitim modeli yaratarak işe başlayacak yeni personeller ve mevcut çalışanlarımızın dahil edileceği, kişisel gelişim, yönetim becerileri, üretim, ürün bilgisi, ürün geliştirme, kalite, iş sağlığı ve güvenliği, bilgi güvenliği gibi çeşitli konularda eğitimler vermektir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile yapılacak işbirliği protokolü kapsamında belirtilen eğitimler alanında uzman akademisyenler tarafından verilecektir. Üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için olası AR-GE proje çalışmalarının temelleri de bu kapsamda değerlendirilecektir.”

Basın toplantısına BANTAŞ Yönetim Kurulu üyeleri Fikret Çetin, Muammer Birav ve Prof. Dr. Metehan Yılgör ile BANTAŞ Genel Müdürü Fatih Erdan, İŞKUR Bandırma Merkez Müdürü Emrullah Narin ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş da katıldı. ÖNDER BALIKÇI



Emin görmecikli
7.07.2021 23:53:28
Bandırmaya hayırlı olur inşallah

Akgün söğüt
8.07.2021 08:43:50
Bu uygulama ile kazan kazan olacak.işçi vasıf kazandığı için 3-5 kuruş daha fazla kazanacak.işveren ise her vakit nitelikli isgucune sahip olacak.tebrik ediyorum.. ....umarım bölgenin diğer işletmelerine örnek olur.

Anahtar Kelimeler: Bandırma’
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli