Bandırma`da Cumhuriyet Bayramı

Bandırma`da Cumhuriyet Bayramı

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı:``Büyük şeytanlar küçük ortaklarıyla dünyayı dizayn etmeye çalışıyorlar. Doğal kaynakları yutmak, milletleri uşak etmek istiyorlar.''

Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümü Bandırma’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk tören sabah Kaymakamlık makamında Kaymakam Ali Mantı’nın tebrikleri kabulü ile başladı.

Cumhuriyet Caddesi’ndeki törende  Kaymakam Ali Mantı, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutan vekili Hava Pilot Albay Ali Özmen, Belediye Başkanı Dursun Mirza tören geçişine katılanların ve halkın bayramını kutladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Ali Mantı yaptı. Mantı konuşmasında, ‘’ Dinimiz, devletimiz,milletimiz  bayrağımız sonsuza dek hür ve bağımsız olsun, günümüz kutlu, milletimiz mutlu, geleceğimiz umutlu, yuvanız şen ve huzurlu olsun’’ dedi.

‘’Cumhuriyet ve demokrasinin kıymetini bilelim, Cumhuriyet ve Demokrasiyi hala dine aykırı zanneden zavallılar var.’’ Diye konuşmasını sürdüren Mantı, ‘’ Cumhuriyet, keyfi kufri ve cebri sistemlere karşı halkın değerlerine sahip çıkması rejimidir. Aynı zamanda seçilmişlerin diktasına da karşıdır.

PKK, El kaide, Işid v.s gibi nice adi terör örgütleri maalesef emperyalist devletlerin tasarlayıp büyüttükleri, İslam toplumlarının boyunlarına bir yafta olarak astıkları, başına bela ettikleri, ülkeleri karıştırıp, bağımsızlıklarına kastettikleri örgütlerdir. Önce küresel terör örgütlerini var ediyorlar, sonra da güya yok etmek için yine mazlum milletlerin kanını akıtıyorlar. Büyük şeytanlar küçük ortaklarıyla dünyayı dizayn etmeye çalışıyorlar. Doğal kaynakları yutmak, milletleri uşak etmek istiyorlar.’’

İki lise öğrencisinin şiirleriyle devam eden tören, günle ilgili şiir, resim ve Cumhuriyet koşularında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verilmesi, folklor gösterisi ve tören geçişi ile sona erdi.

Törene,  Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ercan, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Kamu Kurum ve Kuruluşların amirleri askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı