Bandırma’da Cumhuriyet coşkusu

Bandırma’da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümü Bandırma’da da coşkuyla kutlandı.

Kaymakam Engin Aksakal’ın, makamında kutlamaları kabulünün ardından Cumhuriyet Caddesi’nde tören düzenlendi. Törene AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Kaymakam Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.


Törene geçilmeden önce, Kaymakam Aksakal, Garnizon Komutanı Akalp ve Belediye Başkanı Tosun, bir aracın üstünde törene katılanların bayramlarını kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Pakize Mutlu Aydemir, Av. Belgin Uygur ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan gelen kutlama mesajları okundu.
Törende günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Kaymakam Engin Aksakal yaptı. Cumhuriyetin, tarihte Türk Milleti’nin yeniden dirilişin simgesi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Aksakal, “Türk Milleti’nin eşsiz bir zaferi olan cumhuriyet, hepimizin güvencesidir. Onu gelecek kuşaklara aktarmalıyız” dedi.
Cumhuriyeti ayakta tutan kudretin milletin kendisi olduğuna işaret eden Aksakal, öğrencilere seslenirken de ulusal değerlere ve bilince sahip çıkarak, cumhuriyete gelecek kuşaklara taşımaları gerektiğini vurguladı.
Ardından şiirlerin seslendirilmesine geçildi. Bu arada Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Tetik’in, tiyatral bir şekilde seslendirdiği İstiklal Marşı’nın güftesi büyük alkış topladı.
Tören halk oyunları gösterisi ve resmi geçit töreniyle sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Bandırma’ Cumhuriyet coşkusu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı