Bandırma’da “Engelliler Haftası”

Bandırma’da “Engelliler Haftası”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, tüm ülke genelinde kutlanıyor. Bu kapsamda, Bandırma’da da bir tören düzenlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, tüm ülke genelinde kutlanıyor. Bu kapsamda, Bandırma’da da bir tören düzenlendi.

Cumhuriyet alanındaki tören, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Anıta, Bandırma Bedensel Engeliler Derneği, Bandırma Engelime Renk Ver Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Bandırma Şubesi, Sosyal Hizmetler Bandırma İlçe Müdürlüğü, Mutlu Umut Rehabilitasyon Derneği, Bandırma İşitme ve Kültür Spor Derneği, Bandırma Kent Konseyi Engelsiz Meclisi çelenk koydular. Ardından saygı duruşu yapılıp, İstiklal Marşı seslendirildi. İstiklal Marşı, işaret diliyle de anlatıldı. Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Uçar yaptı. Uçar, böyle bir günde hatırlanmanın önemini vurgulayarak, engellilerin, sosyal yaşama katılmalarının kolaylaştırılması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Bandırma Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Neziha Büyüksolak konuştu. Büyüksolak, Engelliler Günü ve haftasının, Birleşmiş Milletler’e bağlı 156 ülkesinde, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla kutlandığını belirterek, “Her insan bir engelli adayıdır. Engellilerin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını diliyorum” dedi.

Törene Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Mavi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Hüseyin Elüstü de katıldı.

Ardından, Barış Manço Kültür Merkezi’nde, “Engelime Renk Ver Derneği”nin resim ve el sanatları sergisi açıldı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı