Bandırma'da etkili program

Bandırma

Bandırmalılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını etkin programlar çerçevesinde kutlayacak

28 Ekim Cuma, bugün 12.30 da Anıt'a çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile startalacak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Saat 14.00 te altarnetif Cumhuriyet kutlaması için Cumhuriyet alanına gelecek Cumhuriyet sevenler Anıt'ın önünde bir araya gelerek Ata'ya Çelenk sunumun, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile Bayram kutlamaları başlamış olacak

29 Ekim Cumartesi saat 10.oo da Kaymakamlık makamında Bayram kutlama ve tebrik kabulü yapılacak. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tören kutlaması ise saat 11.oo de yapılacak.

İlçe protokolünün törene katılan vatandaşların bayramlarını kutlaması ardından saygı duruşu yapılıp, İstiklal marşımız okunacak.

Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal'ın günün önemine binaen yapacağı konuşma ardından, şiirler okunacak, Halkoyunları gösterisi ve resmi geçit töreni yapılacak.

Bandırma'daki Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri daha sonra kent Belediyesinin hazırladığı etkinliklerle devam edecek.

Buna göre; Bandırma Belediyesi, Kent Konseyi ve Bandırma Bisiklet gurubu BANBİS'in katkıları ile saat 11.30 da başlayacak bisiklet tutu Bandırma- Doğruca parkuru geçilecek.

29 Ekim Cumhuriyet bayramı coşkusu gün boyu süerken akşam saat 19.30 da Fener alayı düzenlenecek.

Herzaman olduğu gibi başta siviltoplum kuruluşları olmak üzere vatandaşları katılacağı uçsuz bucaksız fener alayı Cumhuriyet alanında noktalanırken,  Saat  20.00 de Aşkın Nur Yengi Cumhuriyet alanında sahne alacağı halk konseri ile Bandırmalılar ile kucaklaşacak.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 30 Ekim Pazar günü devam edilecek.

30 Ekim Pazar günü ADD, Kent Konseyi ve Eğitim-İş in hazırladığı "Cumhuriyetin 2. yüz yılına bakış" konulu panel'e Gazeteci Yazar Ümit Zileli, Eğitim İş Genel Başkanaı Kadem Özbay, TBMM 26. dönem Bursa Milletvekili Dr. Ceygun İrdil konuşmacı olarak katılacak.
Panel sonrası Ümit Zileli ile Dr. Ceyhun İrdil kitaplarını imzalayacak. 



Anahtar Kelimeler: Bandırma' etkili program
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı