Bandırma'da full tıme yardım mesaisi

Bandırma

Yürekler yardımlaşmada birleşti, saat mefhumu olmaksızın yapılan çalışmada deprem bölgesine yardım köprüsü kuruldu.

Pazarı, Pazartesiye bağlayan sabaha karşı insanlar uyanmadan 04.17 de başlayıp 7.7 lik şiddeti ile 10 ili yerle bir eden Deprem felaketi, yaşanan kış koşulları dolayısı ile meydana gelen mağduriyet, ulaşım olumsuzluğu tüm dünyayı televizyon başındaki çaresizliğe kilitlerken, felaketin vahametini izleyen vatandaşlar ülke genelinde gönül birliği ederek yardım kampanyalarına koştu.

Öncelikli yardımlar arama kurtarma şeklinde oluşurken, devamında başlatılan kampanyalar deprem bölgesinden talep edilen envanterlerle kamu oyuna iletildi. İşte bu noktada başlayan kampanyalar iğneden -ipliğe gerekli ne varsa vatandaşlar tarafından toplanma merkezlerine ulaştırılmaya başlandı.

Belediye, kaymakamlık, Kızılay'ın yanı sıra Bandırma Kent Konseyi tarafından sürdürülen çalışma gece gündüz devam etti.

Farklı sosyal aktiviteleri ile adından söz ettiren Bandırma Kent konseyi, afet bölgesine yardım çağrısına duyarlılık göstererek başlattığı kampanya yürütme kurulu ve komite başkanlarının desteği ile sürerken, İYİ Parti Bandırma ilçe başkanı Necmi Sert, Gençlik kolları başkanı Av. Feride Aşırt ve bazı yönetim kurulu üyeleri ulvi çabanın ön sırasında yer aldılar.

Gelen yardımlar nevii'ne göre tasnif edilip kolilere denklenirken, Tırlara yüklenen malzemeler bekletilmeksizin deprem bölgelerinde dağıtım ve tevzii işlemini yapmakta olan Akut ilgililerine teslim edilmeye başlandı.



Anahtar Kelimeler: Bandırma' yardım mesaisi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı