Bandırma'da Gaziler günü

Bandırma

Bandırma’da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Bandırma’da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Program, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Tolga Tosun ve Türk Muharip Gaziler Derneği Bandırma Şube Başkanı Necip Şengör tarafından anıta çelenklerin bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından katılımcılara seslenen Necip Şengör, gazilere hitaben, “Sizler en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcisiniz. Sizler şehitlerimizle Cumhuriyet’imizin teminatı ve temel taşlarısınız” dedi.

Şengör,” Bayrağımız, vatanımızın üzerinde özgürce dalgalanıyorsa,  sizin emsalsiz fedakarlığınız  sayesindedir. Gururla taşıdığınız Gazi unvanı, Ata’mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Kıbrıs gazisi Arif Can ve Eylül Erbaş adlı öğrenci “ Bu Vatan Kimin”, Yiğit Akgüneş adlı öğrencide “ Bayrak) isimli şiirleri okudular.

Törene, Emniyet Müdürü Soner Duran, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mahir Mavi, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ecevit Karakoyun ve gaziler, askerler, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Kaymakam Aksakal ve beraberindekiler, anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Bandırma' Gaziler
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı