Bandırmada ilk kez laparoskopik cerrahi işlemi gerçekleştirildi.

Bandırmada ilk kez laparoskopik cerrahi işlemi gerçekleştirildi.

Bandırma Devlet Hastanesi Tıp Fakültesinin kurulması ve Eğitim ve Araştırma hastanesi olması ile birlikte Üroloji kliniğinde en güncel sağlık hizmetleri sunulmak için yoğun çalışmalar sürdürülüyor

Bandırma Devlet Hastanesi Tıp Fakültesinin kurulması ve Eğitim ve Araştırma hastanesi olması ile birlikte Üroloji kliniğinde en güncel sağlık hizmetleri sunulmak için yoğun çalışmalar sürdürülüyor.

Daha önce açık cerrahi ile Bandırmada ilkleri gerçekleştiren üroloji kliniği bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor ve Laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı gerçekleştirilen hastanede Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç Dr. Aykut BAŞER Hastanede, Bandırmaya ve bölgeye en güncel tedavi yöntemleri ile yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduklarını fade etti.

Başer, "Laparoskopik cerrahi hakkında; "Laparoskopik Radikal Prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. 

Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir.

 Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir." şeklinde açıklamada bulundu.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı