Bandırma'da İlk Öğretim Haftası programı

Bandırma

Bandırma'da ilk Öğretim haftası Cumhuriyet Alanında hazırlanan tören ve ardından Ş. Öğretmen Mustafa Boz ilkokulunda hazırlanan program ile başladı.

Bandırma ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2023-2023 Eğitim öğretim dönemi dolayısı ile gerçekleştirdiği ilk öğretim haftası programı Cumhuriyet alanında Çelenklerin anıta sunulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından Paşabayır Mahallesinde bulunan Ş. Öğretmen Mustafa Boz ilk okulunda tören düzenlendi.

Ş. Öğretmen Mustafa Boz ilk okulunda Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan programda Okul Müdürü Adnan Akbaş'ın konuşması ardından İlçe Milli Eğitim müdürü Mutlu Aslan günün önemine değinen bir konuşma yaptı.

Aslan konuşmasında; "2023-2024 Eğitim Öğretim yılının açılış törenine hoş geldiniz diyor sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum…

Eğitim; Doğumdan itibaren aileden başlayarak okulda ve sosyal hayatın içinde sürekli gelişerek devam eden bir süreçtir. Eğitimin dinamik bir süreç olması, aslında, “YAŞAMIN TA KENDİSİ” de olduğunu ifade etmektedir. Hayatımız bu süreç içinde şekillenir ve bir sanata dönüşür. Bu açıdan baktığımızda hepimiz; anneler, babalar, öğretmenler… Aslında bütün büyükler geleceğimizi şekillendiren birer sanatkârız. Sanatkârlar ise ortaya koyduğu eserlerle değer bulur. 

İyi insan yetiştirmek doğru bilgilerle mümkün olur. İnsan terbiyesi zor sanattır. Yaratılış gereği tüm insanlar kalplerinde iyi ve kötüyü birlikte barındırır. Eğitim yoluyla daima iyiyi beslemek kötüyü ise törpülemek gerekir. 

 Çocuklarımızın akıl, gönül ve çalışma kapasiteleri geleceğimizi belirlemektedir. Dolayısıyla ülkelerin kaderi iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. “Eğitim bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir medeniyet halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete sürükler.” Eğitim camiamızın değerli çalışanları daima bu bilinçle hareket ederek yeni bir döneme hazırlık yapıyor ve çalışıyoruz. 

2023-2024 Eğitim Öğretim yılına başlamadan önce de; ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma, 2023,2053 ve 2071 hedeflerine katkı sağlayacak planlamalarımızı tamamlayarak yolumuza devam ediyoruz.

Bu yıl, aramıza yeni katılan birinci sınıf ve anaokullarımız dahil Bandırmamızda yirmi beş bin yedi yüz öğrencimiz le sorunsuz bir şekilde okullarımızı açmanın mutluluğu içindeyiz.

Değerli velilerimiz; bizlere emanet ettiğiniz yavrularımızı en içten duygularla teslim alıyor ve bağrımıza basıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın en güzel şekilde vatan ve millet sevgisi ile yetiştirerek eğitim hayatı boyunca bizleri ve sizleri gururlandıracak şekilde başarılar kazanmaları için gayret edeceğiz. Bu yolda en büyük desteği sizlerden alacağımıza eminim. 

Yol arkadaşlarım değerli öğretmenlerim, Milletimizin bize emaneti olan yavrularımıza gözünüz gibi bakacağınıza inancım sonsuzdur. Bu ülkenin geleceğinin inşasında en önemli görevin bizlerin olduğunu bildiğinizden emin olarak bu yolda verilecek mücadelelerde yılmadan çalışacağınızdan da şüphem yoktur. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. 

Sevgili öğrencilerim. Ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşmasında sizler bizim en büyük güven kaynağımızsınız. Unutmayın eğitimsiz bir insan kupkuru bir ağaç gibidir. Ne kadar sularsak sulayalım asla yeşermez. Yeşermeyen bir ağaç çevresine nasıl gölge vermezse eğitimsiz bir insanında çevresine ve kendisine faydası olmaz. Sizlerden isteğimiz kendiniz ve ülkemizin geleceği için öğretmenlerinizin rehberliğinde gayretle çalışarak başarılı olmanızdır.

Bu günkü heyecanınızın ve sevincinizin hiç solmaması dileği Yeni eğitim öğretim yılını kutluyor tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Daha sonra Ş. Öğretmen Mustafa Boz ilk okulu öğrencileri tarafından şiirler okundu, Halk oyunları ekibi gösteride bulundu. Bir grup 4. sınıf öğrencisi yeni ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine “Hoşgeldiniz” çiçeği takdim etti.



Anahtar Kelimeler: Bandırma' Öğretim Haftası programı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı