Bandırma'da ilköğretim haftası

Bandırma

Bandırma'da Cumhuriyet alanında çelenk sunumu ile başlayan ilköğretim haftası Hasan Atlı İlköğretim okulunda hazırlanan program ile devam etti.

6-13  İlköğretim haftası etkinlikleri yurdun dörtbir tarafında hazırlanan etkinlik programları ile gerçekleşirken Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2021-2022 ilköğretim haftası programını bugün gerçekleştirdiği bir dizi etkinlik ile kutladı.

Bandırma ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan programın ilk bölümü Cumhuriyet alanında gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan beraberinde Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Milli eğitim okul yönetimleri, siyasi parti başkan ve yöneticileri, Gaziler, ADD ve Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve temsili öğrencilerin hazır bulunduğu törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan'ın anıt'a çelenk sunumu ve ardından gerçekleşen saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile İlköğretim haftası kutlama programının ilk bölümü tamamlanmış oldu.

Programın 2 bölümü ise Paşakent Hasan Atlı ilköğretim okulunda devam etti.

Bandırma'nın yeni kaymakamı Engin Aksakal, tören için geldiği Hasan Atlı'da çiçek ile karşılandı. Daha sonra saygı duruşu ve isitiklal marşımızın okunması ile başlayan programın ilk konuşmasını okul müdürü Necdet Göze yaptı.

Ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan; 

"Ülkelerin geleceğini belirleyen en önemli süreç eğitimdir. Türk Milli Eğitim Sisteminin en önemli amacı fikri hür, Vicdanı hür, irfanı hür sağlam karakterli vatandaşlar yetiştirmektir. Eğitimde en önemli hedefimiz Muasırlaşmak ve çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkmaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;  “Eğitim bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir medeniyet halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete sürükler” bizler bu düşüncelerle yola çıktık. Bu gün önümüze konulan 2023,2053 ve 2071 vizyonumuz doğrultusunda daha büyük hedeflere ulaşmamızı sağlayacak yegane süreç eğitimdir.

Bu günkü heyecanımız her zamankinden daha büyük. Nihayet meşakkatli bir süreçten sonra özlediğimiz öğrencilerimizle, okullarımızda yeniden birlikteyiz. İçinde olduğumuz Pandemi döneminde dahi hedeflerimizden bir an olsun sapmayarak 8 ve 12 sınıflarımızda yüz yüze eğitimi devam ettirme gayreti içinde olduk. Velilerimizin, öğrencilerimizin ve ülkemizin bizden beklentilerini en üst düzeyde karşılamaya gayret ederek başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Okullarımızda uzak kaldığımız günlerde bakanlığımızın, kaymakamlığımızın, belediye başkanlığımızın, ticaret odası, ticaret borsası ve sosyal yardımlaşma vakfının destekleriyle öğrencilerimize tablet ve internet desteği sağlayarak uzaktan eğitim yoluyla bir öğrencimizin dahi eğitimden uzak kalmasına gönlümüz razı gelmedi. Bu süreçte bize destek olan tüm kurumlarımıza Bandırma eğitim camiası adına şükranlarımı sunarım. Değerli öğretmenlerimizin üstün gayretleri ve velilerimizin destekleri sayesinde de Bandırmamız sınavlarda da Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarıyı yakaladığını gururla belirtmek isterim. Bu minvalde de değerli yol arkadaşlarım öğretmenlerimize de teşekkürü bir borç bilirim.    

Bu yıl Bandırmamızda 23 bin 750 öğrencimiz 2091 öğretmenimiz ile daha büyük başarılara imza atmak için heyecanla yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz.

Değerli velilerimiz; bizlere emanet ettiğiniz yavrularımızı en içten duygularla teslim alıyor ve bağrımıza basıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın en güzel şekilde vatan ve millet sevgisi ile yetiştirerek eğitim hayatı boyunca bizleri ve sizleri gururlandıracak şekilde başarılar kazanmaları için gayret edeceğiz.

Yol arkadaşlarım değerli öğretmenlerim, Milletimizin bize emaneti olan yavrularımıza  gözünüz gibi bakacağınıza inancım sonsuzdur. Bu ülkenin geleceğinin inşaasında en önemli görevin bizlerin olduğunu bildiğinizden emin olarak bu yolda verilecek mücadelelerde yılmadan çalışacağınızdan da şüphem yoktur. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Sevgili öğrencilerim. Ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşmasında sizler bizim en büyük güven kaynağımızsınız. Unutmayın eğitimsiz bir insan kupkuru bir ağaç gibidir. Ne kadar sularsak sulayalım asla yeşermez. Yeşermeyen bir ağaç çevresine nasıl gölge vermezse eğitimsiz bir insanında çevresine ve kendisine faydası olmaz. Sizlerden isteğimiz geleceğinizin ve ülkemizin geleceği için öğretmenlerinizin rehberliğinde gayretle çalışarak başarılı olmanızdır."dedi.

Programda söz alan Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal ise pandemi süreci dolayısı ile aksayan yüzyüce eğitimin, 2021-2022 Eğitim- öğretim döneminde kapatılması için başta aileler olmak üzere tüm eğitim camiasının canla başla çaba göstermesi gerektiğini vurguluyarak, "Eğitim aydınlık geleceğimiz adına önkoşulumuz olmalıdır." dedi.

Hasan Atlı'daki program daha sonra öğrencilerin şiirleri ile son buldu.



Anahtar Kelimeler: Bandırma' ilköğretim haftası
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false