Bandırma`da Lozan anıldı

Bandırma`da Lozan anıldı

ADD Şube Başkanı Çınar: Atatürk ve İsmet İnönü, Türkiye Cumhuriyeti'dir”





CHP Bandırma İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şube Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıda, Lozan Barış Anlaşması'nın 89. yılı kutlandı.

Cumhuriyet alanında gerçekleşen etkinlikte ilk konuşmayı yapan ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, 89 yıl önce, yedi düvele karşı kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın ardından ana yurdumuzun tapusunun kabul ettirildiğini vurgularken, şunları söyledi:

Bugün nasıl oluyor da, bize güzel bir vatan, çağdaş uygarlık yolunda hızla gelişen bir devlet bırakan Mustafa Kemal'ler, İsmet İnönü'ler itibarsızlaştırılmak isteniyor? Atatürk, ‘Yurtta barış, cihanda barış' demişti. İsmet İnönü, bu anlayış doğrultusunda ülkemizi, 2. Dünya Savaşı'na sokmadı. Bugün ise yurtta barış kalmadığı gibi, çevremiz de yangın yerine dönüştürüldü. Atatürk ve İsmet İnönü, bilimin ve sanatın ışığında aydınlanmanın yolunu açmıştı. Bugün ülkemiz, hızla Ortaçağ'ın karanlığına sürükleniyor.  Din ve siyaset bezirgânlarının bilinçaltlarının dışa vurumu olan Atatürk ve İsmet İnönü düşmanlığının nedeni bu ve benzeri farklılıklar olabilir mi?

Oysa güneş, balçıkla sıvanmaz. Nasıl ki Mustafa Kemal, Kuvay-ı Milliye ruhu, Sakarya Meydan Savaşı, 30 Ağustos Zaferi, devrimler, aydınlık Türkiye demekse, İsmet İnönü de, 1. İnönü Zaferi, 2.İnönü zaferi, Lozan Anlaşması demektir. Atatürk ve İsmet İnönü, Türkiye Cumhuriyeti'dir. İster kabul edin, ister etmeyin, Mustafa Kemal, İnönü ve arkadaşları, tarihin altın sayfalarına geçmiştir. Bugünler de tarihe yazılacak ama nasıl? Göreceğiz.”

CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok da konuşmasında, Lozan Anlaşması'nın önemine değindi. Ok, Lozan Anlaşması'nın, devletimizi tapu senedi olduğuna dikkati çekerken, Bu anlaşmaya sahip çıkmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olma niteliklerine sahip çıkmak ve bu nitelikleriyle yaşaması için savaşım vermekle eş anlamlıdır” dedi.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli