Bandırma'da Milli Mücadelenin 102. yılı

Bandırma

Bandırma’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 102. Yıldönümü çelenk sunma programı ile kutlandı.

Bandırma’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 102. Yıldönümü çelenk sunma programı ile kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 102. Yıldönümü çelenk sunma programı ile kutlandı.

Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen program  Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı..

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hüseyin Elüstü günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Elüstü, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkmıştır. Bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Sevgili gençler,

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Feyzullah Demirtaş ‘ın  hazır bulunduğu tören, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibinin folklor  gösterisi ile sona erdi.

Ayrıca, Balıkesir Büyükşehir Belediyesince düzenlenen konvoyda Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  vatandaşları selamladı. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Bandırma' Milli Mücadelenin .
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı