Bandırma`da Ramazan denetimleri

Bandırma`da Ramazan denetimleri

BANDIRMA`DA RAMAZAN DENETİMLERİ SÜRÜYOR… PASTANELER VE FIRINLAR TEK TEK KONTROL EDİLDİ.

Gıda tüketiminin arttığı Ramazan ayında, vatandaşlarımızın alış verişlerini gönül huzur içinde yapabilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimler aralıksız sürdürülüyor.

Belediye Başkanı Sedat PEKEL denetimlerdeki amaçlarının vatandaşların huzurlu, sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun alışveriş yapmalarını sağlamak ve esnafları bilinçlendirmek olduğunu ifade etti.

Başkan Pekel’in verdiği bilgilere göre, Belediye Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yapılan çalışmalarla fırın ve pastanelerde gerekli kontroller yapıldı.

Söz konusu işletmelerde yapılan denetimlerde; genel temizlik, personel hijyeni, makine ve araç temizliği, ekmek gramajları, fiyat etiketleri, gürültüye karşı alınan önlemler, çalışan personelin çalışma ve sağlık karneleri ile portör muayeneleri kontrol edildi. 

Denetim ekiplerince yapılan kontrollerde; halkın sağlığına yeteri kadar özen göstermeyen esnaflara gerekli uyarılar yapıldı. Ayrıca kurallara uymadığı belirlenen işyerlerine yasalar gereği para cezası işlemi uygulandı.

Gerekli özeni gösteren ve işyerlerinde belirlenen kurallara uyan esnaflara da ayrıca teşekkür edildi.

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı