Bandırma’da “yenilenebilir enerji” paneli

Bandırma’da “yenilenebilir enerji” paneli

Bandırma’da, Kent Konseyi-Makine Mühendisleri Bursa Şubesi Bandırma Temsilciliği işbirliğiyle “Yenilenebilir enerji ve enerji tasarrufu” konulu panel düzenlendi.

Bandırma’da, Kent Konseyi-Makine Mühendisleri Bursa Şubesi Bandırma Temsilciliği işbirliğiyle “Yenilenebilir enerji ve enerji tasarrufu” konulu panel düzenlendi. Santral Kültür Merkezi’nde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Ofisi A.Ş. Genel Müdürü ve Bandırma Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Cem Aldağ’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Enerji Verimliliği Merkez Müdürü Canpolat Çakal, Makine Mühendisi Serkan Ulaşan ve Makine Mühendisi Mehmet Bülent Kula katıldılar.

Canpolat, konuşmasında, Türkiye’nin yüzde 75’lik enerjisini ithal yoluyla karşıladığını belirterek, “Bu ithalata 40 milyar dolar ödüyoruz. Ancak bu enerjinin 8 milyar dolarlık bölümünü ise çeşitli şekilde israf ediyoruz. İsraf edilen bu enerjiyi mutlaka geri kazanmalıyız” dedi.

Makine mühendisi Serkan Ulaşan, “PV enerji sistemleri”, makine mühendisi Mehmet Bülent Kula ise “yenilenebilir enerji teknolojileri” konusunda düşüncelerini aktardı.

Panelistler, daha sonra izleyenlerin sorularını yanıtladı.

Panelden önce Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne bağlı Bandırma Temsilciliğinin başkanı Gürbüz Gözcüler açış konuşmalarını yaptılar.

Gözcüler, şunları söyledi:

“Sorunlar, sorunları yaratan ve yaratmaya devam edenlerle birlikte aşılamaz. Yen kazanç alanları yaratmak için bir tarafta fosil yakıt ticareti, fosil yakıtlara dayalı elektrik üretimi gibi faaliyetlerini sürdürürken, diğer tarafta kurdukları, kurdurdukları, finanse ettikleri düşünce kuruluşları üzerinden timsah gözyaşları dökerek, ‘yeşil yeniden yapılanma’, ‘yenilenebilir enerji’, ‘yeşil dönüşüm’ söylemlerini yaygınlaştırmaya çalışan tekelci sermaye grupların gerçek amaç ve niyetleri de açığa çıkarılmalıdır. Yapılan Ar-Ge çalışmalarının olumlu sonuçlar vereceği ve önümüzdeki yıllarda hidrojenden yenilenebilir enerji kaynaklı olarak yeşil hidrojen üretilebileceği ve yakın gelecekte hidrojenin en önemli enerji kaynaklarından biri olacağı beklentisine dayalı stratejiler de geliştiriliyor.”

Etkinliğin sonunda panelistlere plaketleri Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve Makine Mühendisleri Odası Bandırma Temsilcisi Gürbüz Gözcüler tarafından verildi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı