Bandırma´dan destek geldi.

Bandırma´dan destek geldi.

CHP´nin Ankara´dan İstanbul´a uzanan "Hukuk ve Adalet" yürüyüşüne Bandırma´dan destek geldi.

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun aldığı yürüyüş eylemi kararına destek olduklarını açıklayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko Bandırma Cumhuriyet alanında halka seslendi.

/resimler/2017-6/15/1622069689499.jpg

 CHP Milletvekili Enis Berberoğlu´nun 25 yıl ceza alması nedeniyle, Bandırma CHP ilçe örgütü basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet Meydanı´nda yapılan açıklamaya CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay, Belediye Başkanı Dursun Mirza ile bir panel için Bandırma´da bulunan DİSK Genel Başkanı Kani Beko birer konuşma yaptılar.

Bandırma daki destek eylemine yaklaşık 300 kişi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Atilla Atakay, eyleme katılarak Berberoğlu´da destek verenlere teşekkür etti. Atakay ?Hukuku, adaleti, toplumu bir arada tutan tüm duyguları yaralayan bu kararı kınıyor ve kabul etmiyoruz.?dedi. 

Atakay; Demokrasinin, özgürlüğün,  hürriyetin, çağdaş yaşamın şehri Bandırma´nın güzel insanları!

 

Gazetecilere, yazarlara, çizerlere, sanatçılara, halka, Emekçilere kısaca tüm topluma yapılan baskıyı kınamak için bir aradayız.

 

Baskının son örneği!!!

 

Gazeteci Mv. Enis Berberoğlu yerel mahkemece önce Müebbede iyi hal dolayısıyla da 25 yıla mahkûm edildi.

 

Mahkemenin vermiş olduğu karar kesinleşmeden tutuklama kararı verilerek infaza başlandı. Tutuklama kararı siyasi karardır. Bu kararı KABUL ETMİYORUZ.

 

Bu karar, vicdandan, haktan, adaletten, hukuktan uzak bir karardır.

 

Hile ile?  Hurda ile?  Zorbalıkla?  Bu halkın referandumdaki HAYIR oyunu gasp ettiniz.

 

Milli iradeyi hiçe saydınız.  Anayasa değişikliği ile öncelikle, hakim ve savcıların özgürlüğü ellerinden alınmıştır.

 

BU KARAR;

 

Aslında darbecilere hizmet eden bir karardır. 15 Temmuz darbesini yapan terör örgütünün siyasi kanadı AKP içinde kasım kasım gezerken, FETÖ´den alınan damatların, pardon denilerek salıverildiği bu ortamda, bir gazetecinin yaptığı haber nedeniyle müebbette çarptırılması hukukun ne hale geldiğini göstermektedir.

 

Suriye´de, Katar´da, Mısır´da ne işimiz var?

 

PKK ? FETÖ vb. ile mücadele edeceğine yanlışı yüzünüze vuranlarla uğraşıyorsunuz.

 

Aslında korkuyorsunuz..  Halktan korkuyorsunuz?

 

AKP iktidarı, bu memleketi yönetemiyor yaptıkları her şey, aldıkları her karar duvara tosluyor.

 

Ergenekon kumpası ile TSK´nın pırıl pırıl vatansever subayı Silivri zindanlarına atılırken AKP Genel Başkanı ne diyordu?

 

 ?Ben bu davanın SAVCISIYIM? diyordu. Sonra ne dediler?

 

?PARDON!? ?KANDIRILDIK!? Öyle görünüyor ki hala kandırılmaya devam ediliyorlar.

 

Artık yeter diyoruz.

 

Tarikatların, cemaatlerin sizleri aldatmasına izin vermeyin. Sizler aldandıkça faturayı bu halk ödüyor, can veriyor, şehit oluyor.  Artık yeter diyoruz!

 

Cumhuriyet Halk Partisi, Genel Başkanından en sade üyesine kadar bu hukuksuzlukla mücadele edecektir.

 

Adalet istiyoruz.  Özgürlük istiyoruz. Bu kararı kabul etmiyoruz.

 

Bandırma Belediye Başkanı Mirza da basın özgülüğü konusuna değinerek, gazeteci ve milletvekillerinin hapishanede olmasını eleştirdi OHAL uygulanmalarının devam ettiğine işaret eden Mirza, ?0Hiçbir yargı denetimi yok, yargının kendisi denetim altına girmiş durumda. Bir partinin genel başkanı yargıçları, Anaysa Mahkemesini, Hakimler Savcılar kurulunu atayabiliyor. Hem patisinin genel başkanlığını hem de Cumhurbaşkanlığını yapıyor. Bu ülkedeki adalet duygusunu yok ettiler. Demokrasi bu ülkede rafa kaldırılmıştır. Müebbet hapis cezası almak için cinayet mi işlemiş? Terör mü yapmış? Sadece haber yapmışlar beğenirsin, beğenmesin. Doğru olur yanlış olur.?dedi.

/resimler/2017-6/15/1622400002536.jpg

Kani Beko konuşmasında meydanda toplananların aydınlık Türkiye için bir mum yaktığını ifade eden Beko, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun aldığı eylem kararının arkasında olduklarını belirterek, bugün Bandırma´da olmasaydı kendisinin de Kılıçdaroğlu´nun yanında yürüyeceğini söyledi. Beko ?Şube başkanlarını arayarak, Kılıçdaroğlu´nun yanında yer almaları için örgüte talimat verdi. Biz adalet, barış, demokrasi isteyenlerle mutlaka yan yana omuz omuza birlikte olacağız. Enis Berberoğlu ve cezaevinde bulunan 161 gazeteci kardeşimizin biran önce tahliye edilmesinin talep ediyoruz. Türkiye´de yanlış giden bazı şeyler vardır ve yanlış giden olayları yazdıkları için siz onları cezaevine attınız. Yani 2016 yılında 1970 işçi, iş cinayetlerinde ölmedi mi? iş cinayetlerinde ölenlerin 56´sı çocuk değil mi??diye konuştu. Beko, sözlerini ?Kahrolsun faşist diktatörlük, yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm, yaşasın işçilerin birliği yaşasın halkların kardeşliği? sloganları ile noktaladı.



Anahtar Kelimeler: Bandırma destek geldi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı