Bandırma'dan, "Geleceğe nefes ormanı"

Bandırma

Ülke genelindeki 11 milyon fidan dikme etkinliği ile Guinness Rekorlar Kitabına girilecek

Cumhurbaşkanlığı ve Orman Bakanlığı olarak "Geleceğe nefes" adı altında yeşil bir kuçak oluşturma noktasında bugün saat 11.11 de ülke genelinde uygulanan fidan dikme programı Bandırma girişinde daha önce fidan dikimi yapılan Kayacık merası bölgesinde fidan dikimi yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluşları yanı sıra öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen fidan dikim töreninde katılım üst noktada oldu.

Binlerce öğrenci ellerine aldıkları fıstık çamı fidanlarını dikmek için saat 11.11'i bekledi.

Guinness Rekorlar Kitabına girilecek uygulamanın belgelenmesi adına Dronn ile havadan çekimler yapıldı.

Orman işletme müdürlüğü tarafından hazırlanan fidan dikim alanı, fidanların dikilmesi için açık ceza evi mahkumları ile denetimli sertbestlik hükümlüleri fidan çukuru kazarak etkinliğe stratejik katkı verdi.

Milli Ağaçlandırma Günü “ 11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan Yarın Nefes” programı kapsamında ilçemizde fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, çocuk. Genç ve yaşlı çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  katılımlarıyla gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “11 Milyon Fidan Dikim” etkinliğinde  Bandırma’da 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Bandırma Orman İşletmesi Müdür Yardımcısı Tayfun Doğan fidan dikim öncesi yaptığı konuşmada Ülkemizin 81 ilinde saat 11.11 de başlatılacak fidan dikme etkinliği ile Guinnes Rekorlar Kitabına aday olduklarını söyledi.

Doğan şunları aktardı:

“İlçemizde özellikle son aylarda yaşadığımız elim orman yangınlarında kaybedilen ağaçların ve ormanların yerini kamu oyunda bu alanların yeniden ağaçlandırılarak  farkındalık oluşturulması adına  “Geleceğe Nefes” adlı bir dikim töreni planladık. Ülkemizin 81 ilinde aynı anda saat 11’i 11 geçe başlatmak üzere bir fidan dikme töreni planladık.

7’den 77 e Tüm halkımızın katılacağı bu ormancılık ağaç dikim seferberliğinde bu sene farklı bir yolumuz daha var. Guinnes rekorlar kitabına da aday olarak giriyoruz. “

Etkinlikte katılımcılara hitap eden Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Büyük bir Cumhuriyeti,  Dünya’nın en büyük 17.nci ekonomisini, Avrupa’nın en büyük 7nci ekonomisini el birliğince yarattık. Ama bunu yaparken de çevre konusunda duyarsız kaldık. Olabilir. Ama son dönemde ülkemizde çevre duyarlılığın arttığını memnuniyetle görüyorum. Buna bağlı olarak ta  30-40 yılda orman varlığımızı yüzde 15 arttırmışız.20 milyon hektardan 23’lere doğru yaklaşmışız.

Geçen senede Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü olarak  Bandırma-Erdek, Gönen ve Marmara Adası’nda 40 bin fidan dikildi. Ormanların artması konusunda elbirliği ile çalışıyoruz. Bugünde amacımız bir farkındalık yaratmak. Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleriyle katılımıyla ülke genelinde inşallah fidan dikilecek. Belediyemiz, Üniversitemiz , Sivil Toplum Kurulularımız, Açık  Cezaevi ve  Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz bugün yanımızda idi.

Törene Belediye Başkanı Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Onyedi Eylül Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Süleymen Özdemir, mülki erkan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler, vatandaşlar katıldı. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Bandırma' "Geleceğe nefes ormanı"
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli