Bandırma`dan seslendi

Bandırma`dan seslendi

”Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz teröristle mücadele ederiz,``



Terör meselesini Türkiye'nin gündeminden çıkarmak istediklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,” Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz teröristle mücadele ederiz, parlamentodakiyle de müzakere ederiz. Biz kiminle neyi nasıl yapacağımızı biliriz.Terör meselesini bu ülkenin gündeminden çıkarmak için bir süreç başlattık" dedi.

Erdoğan, AK Parti iktidarında bir af söz konusu olmadığını da bildirdi.
Bandırma da toplu açılış yapan ve halka hitap eden Erdoğan, Türkiye'nin 81 vilayetinin tamamında vatandaşla kucaklaştıklarını, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek meseleleri dinlediklerini söyledi.

Erdoğan, Biz milletimizle aracılar vasıtasıyla değil yüz yüze, gönül gönüle görüşüyoruz. Biz Ankara'nın bürokrasi dehlizlerinde günlük koşuşturma içinde kaybolup giden siyasetçilerden olmayacağız. Milletimizle aramıza engellerin girmesine izin vermedik. Bizde bu vatanın, bu milletin derdi var. Dertli olduğumuz için derman da bizde. 10 yılda eğitimde, sağlıkta, adalette, ulaşımda ne adımlar attık” diye konuştu.

Muhalefetin Büyükşehir Kanunu'nun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne müracaat ettiğini hatırlatan Erdoğan, Bunlar bu ülkenin büyümesini istemiyor. Bunlar damdan düşmediler. Biz biliyoruz bu işi. Bunlar anlamaz. Bunların eline beş tane koyun verin kaybeder gelirler. Biz bunlardan Türkiye'yi 230 milyar dolarlık milli gelirle aldık, şimdi 774 milyar dolar. Büyükşehir Bandırma'yı çok daha iyi yere taşıyacak. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak lafla olmaz. Bu meydanı kim yaptı? Bu meydan kimin eseri? AK Parti belediyeciliği bu. Ufuk meselesi. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayali bile ulaşamaz” şeklinde konuştu.



"BİRİLERİ ÜNİTER YAPIMIZ ÜZERİNDE HESABA GİRİYOR"

İnsanı ön plana aldıklarını ifade eden Erdoğan şunları söyledi:
Biz insanı öne aldık, devleti arka plana ittik. Biz yola çıkarken tek millet dedik. 76 milyonuyla biz beraberiz, bütünüz. Ayrım asla bizim kitabımızda yok. Bizde ırkçılık yok, bizde kavmiyetçilik yok. Bizde tek millet var. Tek bayrak dedik. İşte bayrağımız. Rengi şehidimin rengidir. Hilal, özgürlük mücadelemizin, bağımsızlığımızın simgesidir. Yıldız, şehidimizdir. Tek vatan dedik. 780 bin kilometre kareyle bu vatan toprakları üzerinde asla ameliyat, operasyon yapılamaz. Birileri üniter yapımız üzerinde hesaba giriyor. Onlar boş laflar. Tek devlet. Vatandaşlık ne olacak? Benim Türk kardeşim de Türkiye Cumhuriyeti, Kürt kardeşim de, Laz'ı da, Çerkezi de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Bundan niye rahatsız oluyorsun? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısında toplandık, o bilinçle de geleceğe yürüyoruz. Anadolu'nun ücra köşelerinden benim vatandaşım analarını babalarını bırakıp göç ediyordu. Artık bunlar bitti”.



"AK PARTİ İKTİDARINDA AF SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Artık IMF'ye borç verir hale geldiklerini, eğitimde çağ atladıklarını, kat sayı meselesini ortadan kaldırdıklarını anlatan Erdoğan, Terörle yılmadan verdiğimiz mücadele devam ediyor. Biz terörü birilerinin istismarına kurban etmeyeceğiz. Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Biz teröristle mücadele ederiz, parlamentodakiyle de müzakere ederiz. Efendim, ‘Bebek katilleriyle masaya oturulmaz'. Biz kiminle neyi nasıl yapacağımızı biliriz. Bütün derdimiz bu ülkeye huzur gelsin, refah gelsin, mutluluk gelsin. Efendim, AK Parti iktidarında af söz konusu değildir. Bunların hepsi yalandır, iftiradır. Tayyip evladınızdan böyle bir şey duymadıkça asla inanmayın. Biz, Bandırma'daki kardeşim nasıl huzur içinde yaşıyorsa, Cizre'deki kardeşim de yaşasın diye mücadele veriyoruz. Yüzlerce milyar dolara ve binlerce cana mal olmuş bir meselinin bıçakla kesilir gibi çözülmeyeceğini biliyoruz. Biz terör meselesini bu ülkenin gündeminden çıkarmak için bir süreç başlattık. Bu aynı zamanda bir samimiyet testidir. Akla kara, milletin yanında saf tutan ve terörün, onun arkasında saf tutan bu süreçte ortaya çıkacak. Biz demokrasi, hak ve özgürlükleri sadece kendimizi, sadece belli bir kesim, belli bir bölge için değil, istisnasız herkes için istedik. Türkiye'yi böyle bir anlayışın üzerinde yükselttik. Biz milletimize bakıyoruz, milletimizin arzuladığını istiyoruz. Milletimiz kahir ekseriyetle huzur istiyor, geleceğine güvenle bakmak istiyor. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli