Bandırma`dan Tekirdağ`a sefer yapan Yener C ro ro`da aile faciası

Bandırma`dan Tekirdağ`a sefer yapan Yener C ro ro`da aile faciası

Bandırma`dan bindiler, Tekirdağ`da Otomobileri ile denize düşüp öldüler




Feribottan inen 41 E 7190 plakalı özel otomobil içerisinde bulunan Eriş ve Gülhan ailesi, taksi ile birlikte sulara gömülerek hayatlarını kaybettiler.

Tekirdağ eski iskelesinden adalara ve Bandırma'ya çalışan YENER-C Ro-Ro Bandırma dan saat 23.30'da hareket eden feribot, Tekirdağ iskelesine 03.30'da yanaştıktan sonra, gemiden inen 41 E 7190 plakalı özel otomobil içerisinde bulunan Eriş ve Gülhan ailesi, taksi ile birlikte iskeleden denize düşerek sulara gömülüp hayatlarını kaybettiler.

Kırklareli'nde görev yapan çocuklarının çeyiz eşyalarını  Ödemiş`ten yükleyerek, Bandırma'ya gelip Feribotla Tekirdağ  üzerinden Kırklareli'ne gitmeyi planlayan iki dünür, eşleriyle birlikte Marmara`nın karanlık sularına gömülürken, Olayı arkalarındaki eşyalarını taşıyan kamyonda bulunan gelin ve damat namzeti saniye saniye izledi. 

Kötü kader, 4 saatlik deniz yolculuğu etkisinde kalan aile gemide bulundukları süre içersinde çocukları oğlu ve gelini ile neşeli bir şekilde yolculuk yaptıkları görgü tanıkları tarafından açıklandı.

Gemi yanaşıp, indikleri  anda hiçbir görevlinin olmaması, direkler üzerinde bulunan çok kuvvetli lambaların da etkisinde kalarak, hiçbir korkuluğu bulunmayan gemiden çıktığı gibi doğru denize çakıldılar.

Denize düşen taksinin suya vurma esnasında ön camı kırıldığı, fakat içine su girmediği çıkarıldıktan sonra görüldü.

Aracın suyun dibinde ters vaziyette bulunduğunda süre 20 dakikayı geçmişti.
Kapıların açılamadığı ve içirisinde bulunan iki bayan ve iki erkeğin sıkıştıklarını dalgıçlar tarafından çıkarılarak hastaneye gönderilmesi acı sonu engelleyemedi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçları, Tekirdağ Belediyesi İtfaiye ekipleri, ve AFAD ekipleri ile 112 acil 2 adet ambulansı olay sonrası haber verilerek iskeleye geldiler.

Aramalar sonunda deniz dibinin çok bulanık olmasından dolayı görülemeyen aracı biraz gecikme ile bulduktan sonra aracın içinden çıkartılan ilk aileden Aysel Eriş, Tekirdağ devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dünür olan Ali Ahmet Gülhan eşi Zeynep Gülhan ve Vecdet Gülhan ile birlikte 4 kişi hayatını kaybetti.

Aynı feribotta birlikte bulunan kızı ve oğlu  Anne ve babasının bu acı ölümü sonrası 50 LD 189 plakalı kamyonet ile seyahat ettikleri için olayın gözleri önünde olmasından dolayı büyük üzüntü yaşadılar, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü olay yerinde inceleme yaparak iskele üzerinde meydana gelen bu olay ile ilgili olarak, trafik ekiplerinin rapor tutmadığı sadece asayiş şube müdürlüğünce rapor tutulduğu bildirildi.

Tekirdağ Liman Başkanlığı yetkilisine sorduğumuzda, bu eski iskelenin hiçbir güvenli olmadan bu gemilerin nasıl çalıştırıldığı, gemi çalışanlarının gemiden iniş esnasında araçları yönlendirmedikleri en önemli konuda, Tekirdağ TDİ Liman görevlilerinin teslim almasından sonra eski iskeleye hiçbir hizmet vermedikleri ve insan hayatının hiçe sayıldığı bu olayla ortaya çıkmıştır.

Tekirdağ Belediye başkan yardımcısı da bu konuda, yaptığı açıklamada, olay yerinde bu iskele Tekirdağ eski iskeleden adalara ve Bandırma'ya çalışan YENER-C gemisi ile gece saat 23.30'da hareket eden feribot, Tekirdağ iskelesine 03.30'da yanaştıktan sonra, gemiden inen 41 E 7190 plakalı özel otomobil içerisinde bulunan Eriş ve Gülhan ailesi, taksi ile birlikte sulara gömülerek hayatlarını kaybettiler.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı