Bandırmalı doktorun başarıları gurur veriyor

Bandırmalı doktorun başarıları gurur veriyor

Bandırmalı Doç. Dr. Bengü Yaldız Çobanoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki başarılarıyla dikkati çekiyor.

Bandırmalı Doç. Dr. Bengü Yaldız Çobanoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki başarılarıyla dikkati çekiyor.

1992 yılında, Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi’nden mezun olan Çobanoğlu, 13 yıldan beri, Tıp Fakültesi’nin Kulak-Burun-Boğaz Ana Bilim Dalı’nda hekim olarak görev yapıyor.

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı’nda okuduğu yıllarda çok kaliteli bir İngilizce öğrenimi gördüklerini vurgulayarak, İngilizce öğretmenleri Şevket Dönmez, Erol Koparan ve İsmail Bileyci’yi unutamadığını belirten Çobanoğlu, “Hazırlık sınıfında haftada 40 saat İngilizce gördük. Bunun dışında sadece müzik ve beden eğitimi derslerimiz vardı. Bugün bile Kültür ve Eğitim Vakfı Özel Lisesi’nde öğrendiğim İngilizcenin ekmeğini yiyorum” dedi.

Son yıllarda, baş ve boyun kanserleri branşındaki çalışmaları ve başarılı ameliyatlarıyla dikkati çeken Trabzon’daki Karadeniz Tıp Fakültesi, Kulak-Burun-Boğaz Ana Bilim Dalı hekimi Çobanoğlu, şunları söyledi:

“Kanserde erken tanı çok önemlidir ve hayat kurtarır. Bu nedenle vatandaşların, abartıya kaçmadan kendilerini dinlemeleri, herhangi bir rahatsızlık hissettiklerinde, hemen hekime başvurmaları gerekir. Ülkemizde, özellikle erkeklerde en çok görülen kanser türleri sırasıyla akciğer, prostat, beyin ve baş-boyun kanserleridir. Tabii sigaradan da mutlaka uzak durmak gerekir.”

Tıp Fakültesi’ne kendi isteğiyle girdiğini belirten Doç. Dr. Bengü Yaldız Çobanoğlu, “Ortaokuldan beri doktor olmak istiyordum. O yıllarda, üniversite sınavına girmeden önce üniversite tercihlerimizi yapıyorduk. 18 tercih hakkımız vardı. Bu haklarımın hepsini Tıp Fakülteleri için kullandım” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanıp, 6 yıllık eğitim-öğrenim yaşamının ardından uzmanlık alanı olarak “Kulak-Burun-Boğaz”ı seçtiğini vurgulayan Çobanoğlu, 2016 yılında da Amerika’da, branşıyla ilgili özel eğitim aldığına işaret etti.

2020 yılında doçent olup, iki yıl sonra profesör olmaya hazırlanan Çobanoğlu, “Doktorluk mesleğini çok severek yapıyorum. Zaten sevilmeden yapılan bir meslekte başarılı olma şansı yoktur” diye konuştu.

Gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlarla medyada da sık sık kendisinden söz ettiren Çobanoğlu, tatilini geçirmek için Erdek’e, ailesinin yanına geldi.

Emekli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni-Yazar Gül Ayşe Aydemir Yaldız ve Kimya Yüksek Mühendisi Salih Yaldız’ın kızı olan Çobanoğlu, mesleğinde en iyi yere gelmek için kendisini sürekli geliştirmeye çalışacağını sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı