Bandırmalı kadın girişimciler toplantısına iki konuk konuşmacı

Bandırmalı kadın girişimciler toplantısına iki konuk konuşmacı

Filiz Kocaman, açış konuşmasında, son yıllarda iletişim, bankacılık ve finans sektörlerinde yüzde 80'lik başarıya imza atan kadınların, siyasi yaşamda temsil oranının yüzde 8-9'larda kalmasının bir çelişki olduğuna dikkati çekti.





Bandırma Ticaret Odası ve Borsası Kadın Girişimciler Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında düzenlediği, Karar alma mekanizmasında kadın sayısının azlığı” konusundaki toplantıda iki konuk konuşmacıyı ağırladı.


Bandırma Ticaret Odası konferans salonunda, Kurulun Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Kocaman, açış konuşmasında, son yıllarda iletişim, bankacılık ve finans sektörlerinde yüzde 80'lik başarıya imza atan kadınların, siyasi yaşamda temsil oranının yüzde 8-9'larda kalmasının bir çelişki olduğuna dikkati çekti.

Ardından söz verilen Ege İş Kadınları Derneği(EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu(TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu( BASİFED) Yönetim Kurulu sayman üyesi, Türk Alman İşadamları ve Akademisyenleri Derneği(TAİAD) Denetim Kurulu Üyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) İzmir İl Kadın Kurulu ve İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Tekstil Mühendisi Işın Yılmaz, Kadınlar, bazı koltuklara nasıl sahip olabilirler?” konusunda düşüncelerini açıkladı. Kadınların, istedikleri başarılara ve koltuklara ulaşmasının yolunun, bu hakkı söke söke almaktan geçtiğine dikkati çeken Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

Bu başarıların yakalanması için kadınların dayanışması ve iletişim son derece önemlidir. Aileler, kız çocuklarını, erkeklerden farklı yetiştirmemeye özen göstersinler. Ben, iş yaşamımdaki başarımı hep geleceğe bakmama ve çalışmaktan yorulmamaya, en önemlisi de yaptığım her şeyi çok sevmeme bağlıyorum.”

Kadınların, eğer babalarından kalma bir mal-mülkleri yoksa daha sonra, evlilikleri sırasında da eşlerinin, kendilerine mal-mülk vermediğine işaret eden Yılmaz, şunları söyledi:

Erkekler, eşleriyle birlikte çalışıp edindikleri mal-mülklerin tapusunu bile eşlerine vermek istemiyorlar.Toplum baskısıyla bu erklerini yitirmemeye çaba harcıyorlar. Temayüllere boş verin. Erkeklerin, ‘Senin üzerine mal-mülk yapma işleminin parası çok fazla' bahanesine inanmayın. Eşinizle birlikte edindiğiniz maddi-mânevi malların aranızda paylaşılmasını sağlayın. İşyerinizde yalnızca çalışan konumunda kalmayın. Haklarınızı isteyin. Çocuklarınıza da haklarını aramaları bilincini aşılayın.”

Ardından Akademi Spor Kulübü Başkanı ve Bandırma Kuzey Kafkas Kültür Derneği Üyesi Av. Nejan Nart Ünver, Yeni Anayasada Kadın Hakları” konusunda düşüncelerini dile getirdi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli