Bandırmalı müzisyenler Avrupa’ya açılıyor.

Bandırmalı müzisyenler Avrupa’ya açılıyor.

Müzik eğitimi veren dernek, destek bekliyor.



Haber     ÖNDER BALIKÇI     Fotoğraflar Ahmet PESEN


           Bandırmalı müzisyenler, bir proje kapsamında 7 Avrupa ülkesinin yanı sıra Marmara Bölgesi’nde konserler verecek.

       2008 yılında kurulan Bandırma Müzik Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği’nin Başkanı İlkay Tunalı, proje kapsamında, yaşları 17-20 arasında bulunan 36 kişilik Roman Senfoni Orkestrası’nda, Bandırma’dan da 22 gencin yer alacağını vurgularken, şunları söyledi:

            “Orkestranın diğer üyeleri Balıkesir’den 8, Erdek’ten 4 ve Gönen’den 2 genç yer alacak. Aynı turne kapsamında ayrıca yine Bandırmalı kızlardan oluşan Roman Halk Dansları Topluluğu da yer alarak, gösteriler yapacak. Turne programının tarihleri önümüzdeki günlerde belirlenecek.”

            Bandırma’nın Çınarlı Mahallesi’nde oturan müzisyen gençlerin çatısı altında bulunduğu derneklerinin, çok zor ortam ve koşullarda çalışmalar yaptığını vurgularken, dernek lokallerinin kirasını bile ödemekte zorlandıklarını, lokalin telefon borcunu ödeyememeleri nedeniyle kesildiğini belirten derneğin başkanı İlkay Tunalı, “Buna karşın CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile Belediye Başkanı Sedat Pekel’in yakın ilgilerini görüyoruz. Bu nedenle kendilerine teşekkür borçluyuz” dedi. Tunalı, 22 gencin müzik eğitimi gördüğü, Bandırma’nın sesini yurt içi ve yurt dışında duyuran derneklerine Bandırma’daki kurum ve kuruluşlar ile iş adamlarından sponsorluk desteği beklediklerini sözlerine ekledi.








 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı