BANDIRMA MYO, 4140 ÖĞRENCİ MEZUN ETTİ.

BANDIRMA MYO, 4140 ÖĞRENCİ MEZUN ETTİ.

Bandırma Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar, 1993 yılında kurulan okullarından, bugüne dek 4140 öğrencinin mezun olduğunu belirtti.

 

Bandırma Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar, 1993 yılında kurulan okullarından, bugüne dek 4140 öğrencinin mezun olduğunu belirtti. Okullarında iki profesör, iki doçent, yedi yardımcı doçent ve yedi öğretim görevlisinin bulunduğuna işaret eden Erçakar, halen süren 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 1295 öğrenciye eğitim verdiklerini açıkladı. Bandırma MYO'da sosyal bölüm olarak ‘' Dış Ticaret'' , ‘'İşletme Yönetimi'', Muhasebe ‘' ve vergi uygulamaları, teknik ve sağlık bölümü olarak ‘'Gıda teknolojisi''  Endüstriyel Tavukçuluk, Et ürünleri ve Gemi İnşaat bölümleri bulunduğunu vurgulayan Doç. Dr. Erçakar,  okullarında kurulu bulunup, aktif olmayan Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi,  Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümlerine de, başvuru olması durumunda öğrenci alacaklarını belirtti.

Dört öğretim görevlisinin yer aldığı ‘'Gemi İnşaat Bölümü'nde 2007 yılında açılıp, birinci ve ikinci öğretim dahil halen 193 öğrencisi olduğuna işaret eden Erçakar, şunları söyledi:

‘'Meslek Yüksek Okulu olarak hedefimiz, öncelikle yöremize nitelikli eleman yetiştirmektir. Buna paralel şekilde, istihdama katkı sağlamak amacındayız. 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı kapsamında, Bandırma-Biga hattında kurulacak sanayi tesisleri için öncelikle Gemi İnşaat Bölümü'nden mezun olmak üzere okulumuzdan mezun öğrencilere iş düşeceğini düşünüyoruz.''

 

ERÇAKAR KİMDİR?

Bandırma MYO Müdürlüğü'ne atanan Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar,  2 Nisan 1973'te Bandırma'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Aksakal'da okuyan Erçakar, Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi'ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi'nde, hazırlık eğitimi gördü. Uludağ Üniversitesi İİBF'nin İktisat bölümünü bitiren Erçakar, daha sonra yine aynı okulda doktora yaptı. 5 Şubat 2013'te doçent unvanını alan Erçakar, Bandırma Sağlık Yüksek Okulu'nda 44 ay müdürlük görevinde bulunmasının ardından Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'nce, Bandırma Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'ne atandı. Bandırma MYO'da,  Erçakar'ın yardımcılıklarını ise öğretim görevlisi Dr. Çağatay Başarır ve öğretim görevlisi Arif Kayacan yapıyor.

 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli